Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Unai Emery vill prata om fler spelare än Mesut Özil. Det går sådär.

"Kan inte bara tala om en spelare"

tor 27 dec 2018 kl 17:47

Unai Emery har på nytt fått frågor om Mesut Özil. Liksom tidigare säger spanjoren att beslutet att byta ut honom mot Brighton bara var taktiskt - och att alla spelare byts ut då och då.

När Unai Emery håller presskonferens är Mesut Özil numera ett stående inslag. Detta gäller också inför matchen mot Liverpool.
Men Arsenaltränaren är inte särskilt sugen påatt fortsätta tala om tysken. 
- Vi kan inte bara tala om en spelare. För mig är alla spelare lika. Vi kan också prata om någon som inte har spelat så mycket, som Jenkinson. Eller Lichtsteiner eller Kolasinac eller Matteo eller Mesut eller Aubameyang eller Lacazette eller Nketiah, säger Arsenaltränaren.

Emery vidhöll också att bytet av Özil i halvtid under annandagsmatchen mot Brighton kom av taktiska skäl.
- Det är ett taktiskt beslut. Vi har fattat sådana beslut förut i bortamatcher för att ändra taktiken för laget, det har inte med en spelare att göra. När vi har gjort så tidigare gjorde vår insats att vi vann matchen. Igår var min intention densamma. Det är att byta ut en spelare av taktiska skäl utifrån vår analys av tidigare matcher.

- Ibland byter jag ut Aubameyang, ibland Lacazette och ibland Matteo. Det händer alla spelare och ibland blir resultaten bra, medan andra gånger uteblir resultatet på planen. Beslutet är dock bara taktiskt.