Medlemmar: 6067 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Guendouzi är nöjd med sitt första halvår i sin nya klubb.

Guendouzi: "Jag har fått en bra start"

fre 28 dec 2018 kl 16:16

Mycket speltid på försäsongen. Det säger Matteo Guendouzi är nyckeln till den succé han gjort sedan han kom från franska andraligan i somras.

Han har redan fått ihop 24 matcher den här säsongen. 11 starter och fem inhopp i Premier League.
Matteo Guendouzi har fått en kanonstart på sin Arsenalkarriär.
- Jag lever drömmen, säger han till Sky.
- Jag har alltid velat spela här. Den här klubben var i mitt hjärta när jag var i Frankrike. Det var en av mina favoritklubbar. Jag tittade mycket på Arsenal för de hade många franska spelare, Jag var ung när Henry och Vieira spelare så jag fick se videos av dem. De har alltid varit en inspiration för mig. Det här är en klubb som jag älskat sedan jag var barn och jag har alltid velat komma hit och uppnå fantastiska saker. Jag vill göra det nu när jag är här, jag vill vinna titlar, det är vad som är viktigast för mig.

Att Guendouzi fått en så bra start i sin klubb tackar han försäsongen för. Få hade nog räknat med att nyförvärvet från den franska andraligan skulle slå sig in så bra och så snabbt i klubbens A-lag.
- Även om det inte känns som om jag haft tid att anpassa mig så har jag gjort det. Nyckeln till det var försäsongen när vi var i Singapore och spelade träningsmatcher och jag fick chansen att visa upp mig för tränarna och lagkamraterna. Den tiden var väldigt värdefull för när vi kom tillbaka hit så var det mycket lättare att anpassa sig till laget och ledarna. Alla har verkligen hjälpt mig att komma in i det så att jag kan vara en del av klubben och kunna spela utan press, vilket jag älskar. Och när det sedan gick bra från början så har det hjälpt mig och mitt självförtroende i andra matcher.

På lördag väntar säsongens tuffaste uppgift - Liverpool borta.
Guendouzi tror Arsenal kan vinna på Anfield.
- Vi har alla vapen för att vinna. Det kommer bli tufft, men alla matcher är tuffa. Det är tre poäng på bordet och jag tror verkligen att vi kan ta dem. Jag är säker på att vi kan åka dit och vinna.
- Den första halvan av säsongen har varit bra. Vi hade en lång svit av matcher där vi var obesegrade när vi spelade riktigt bra och slutade etta i vår Europa League-grupp och vi är fortfarande nära lagen ovanför oss.