Medlemmar: 3914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Vi är flera som känner frustration efter gårdagens match.

Krönika: Frågorna hopar sig

sön 30 dec 2018 kl 14:55

Nu har halva säsongen gått och vad vet vi egentligen om Unai Emerys Arsenal? Frågorna är många men än så länge finns nog bara ett svar.

Egentligen borde jag nog inte försöka mig på att skriva en krönika efter gårdagens förnedring, är fortfarande för känslosam känner jag men kanske blir det hela mer ärligt då. I detta nu har jag egentligen bara en hel del frågor:

Vilket system ska vi spela?
Varför får inte Lacazette starta fler matcher?
Vad är det som pågår med Özil?
Hur kommer det sig att vårt försvar ser lika dåligt ut nu som under Wenger?
Vad hände med alla kreativa spelare som vi brukade ha?
När kommer Lacazette få spela en hel ligamatch?
Hur är relationen mellan Emery och några av våra stjärnspelare?
Hur är relationen inom laget nu när det inte flyter på som det gjort tidigare?
Har vi gått från det ena extrema(Wenger) till det andra(Emery)?
Hur kan vår supporterskara vara så lätt att splittra i två läger?
Har Emery några tankar med sina byten eller är de förändringar för förändringars skull?
Varför kan vi inte prestera i första halvlek?

Jag skulle nog kunna komma på några till men jag tror poängen når fram ändå - borde det inte vara färre frågor och fler svar efter en halv säsong med Emery? Jag vill svara “ja” med ett utropstecken efteråt på den frågan, men jag tror “nej” med ett frågetecken är mer korrekt. Kommer ni ihåg vad så mång av oss sa inför säsongen? Det kan sammanfattas med ett ord som nämndes överallt i Arsenalvärlden - tålamod. Det är nu vi måste påminna oss själva om det.

Jag gick in i den här säsongen med inställningen att det här är en mellansäsong, det är lättare sagt än gjort att ha den inställningen. Jag måste påminna mig själv om det hela tiden, lite mer ofta nu den senaste månaden än tidigare under säsongen. Men jag har lovat mig själv att Emery ska få på sig den här säsongen - minst. Jag kräver inga enorma framsteg redan nu utan det är okej att testa, göra fel, göra om, göra rätt, göra fel igen osv. Det är det jag försöker hålla fast vid såhär dagen efter säsongens största förlust. Hoppas ni också kan komma ihåg de förutsättningar som vi gick med och påminner er själva om det enorma arbete som krävs för förändring efter så många år av samma sak.

Självklart ska man ha förhoppningar, det har jag fortfarande, även om de känns långt borta just nu. Jag hoppas fortfarande att vi lyckas sluta topp-4 och att vi kanske tom lyckas sluta före Tottenham, även om topp 4 är viktigare än att sluta före Tottenham, det ser jag mer som en bonus. Men förhoppningar på ett lag som går genom det Arsenal går igenom den här säsongen kan inte jämföras med förhoppningar (förväntningar) som vi kan ha nästa säsong. Det här är en mellansäsong - nästa säsong är det dags att börja leverera, Emery. Om vi sitter här dagen innan nyårsafton nästa säsong och frågorna är lika många som nu finns det anledning att börja funder på om Emery är rätt man för Arsenal. Tills dess är det bara att upprepa “tålamod” om och om igen.

Jag måste ju säga något om gårdagens match men det jag vill säga passar sig inte riktigt att uttrycka i ord här. Vi var inte bra, vi var rent av dåliga, men fyra av Liverpools mål bjuder vi på - vi fick Liverpool att se ut som ett mästarlag igår. Det är inte acceptabelt. Men vi får skylla oss själva. Tills vi lär oss att försvara, eller köper spelare som kan försvara, så kommer det nog se ut så här. Vår räddning många gånger den här säsongen har varit ett fungerande anfallsspel. Det verkar tyvärr försvunnit den senaste månaden. Även där hackar det lite väl mycket nu. Det var verkligen inte Michael Olivers fel att vi förlorade igår men han gjorde kanske den svåraste uppgiften i engelsk fotboll just nu, att möta Liverpool på Anfield, betydligt svårare. Svårare för oss alltså, lättare för Liverpool.

Men kom ihåg - tålamod. Det är svaret på alla frågor ovan, inte direkta svar på frågorna men med tålamod kommer förhoppningsvis flera frågetecken försvinna. Och Emery. Ja, han är fortfarande svaret, han måste vara det. Men som sagt, ser det ut så här om ett år, då kan vi börja dra slutsatser. Men nu är vi där vi är och det har bara gått en halv säsong, mycket kan fortfarande hända.

En av frågorna ovan, den om att  gå från det ena extrema till det andra, hoppas jag kunna utveckla mer i en podcast som kommer ut nästa vecka där jag och Malin Hägg hoppas kunna fokusera på en seger mot Fulham. Lyssna på den och alla andra poddar från Arsenal Sweden.

Och hörni, låt oss inte redan nu splittras över Emery, eller för den delen Özil, det har varit nog splittrat bland Arsenalsupportrarna de senaste säsongerna, vi behöver inte än mer av det.

Avslutningsvis vill jag önska er alla ett Gott Nytt År! Hoppas 2019 blir året då vi börjar se resultatet av vårt tålamod. Personligen hoppas jag 2019 blir året då jag lär mig att ha tålamod.

Kommentarer

Bild för Alex Nilsson

Bra krönika. Håller med dig i det mesta.

Vi måste kunna ställa högre krav på Unai o inte hela tiden prata om att ge honom tid

Vi har om jag inte är snett ute på 20 matcher, endast varit i ledning i paus EN enda( Burnley) hemma. Det är riktigt dåligt.

Han har i 90% av matcherna redan bytat i paus, varför? Då har han valt fel elva i 90% av fallen, att byta Özil i paus o Lacazzette efter 60 min mot ett lag vi ska slå 10/10 är inte av taktiska själ, tror jag.Att inte spela Ramsey mer än vad han gör är också helt uppåt väggarna.

Vi kan backa bandet ett år och tänka oss om Wenger hade gjort samma sak. Vilket liv det hade blivit då. 

Wenger va i slutet av hans karriär ingen vidare matchcoach, men han gick alltid för att vinna, ibland för mycket. Med tanke på Unais startelvor o ibland helt horribla byten så tror jag att det till viss del att det är personligt mot vissa (Özil, Laca tex) Ingen här kan på allvar tycka att Iwobi och Guoendzui är bättre än Ramsey, Özil o laca

Jag tycker inte vi har tagit ett enda kliv framåt, tyvärr, och ställer mig frågan om Unai är rätt tränare att leda oss fram

 

 

Bild för Jonas Eriksson

Bra skriver Indra. Vi måste ha tålamod. Även om man tycker att vissa spelare får kopiöst med speltid trotts dåliga insatser och sen håller man en kille som Laca på bänken. Svårt att förstå. 

 

Sen håller jag inte med Alex här. Jag tycker det finns inslag som är ljus år bättre nu än senaste åren. Men kollar man blint på sista 3-4 matcherna så ser det på tok för Wenger likt. Och man får känslan av att vi nästan är Sämre. 

 

Bild för Anders Dahlbom

Felet med Arsenal.

Det är att det är för gammal i backlinjen. Bellerin vill ju inte vara kvar sälj honom tycker jag. Mustafi en säkerhets risk. Sokratis nä nä nä. Lichtsteiner för fan sälj honom till div7. Monreal nä. Koscielny nä sälj.Xhaka nä nä sälj långsam pinsamt att se. Mkhitaryan nä sälj. Holding nä nä sälj för fan sämre än min farmor. Behöver en helt ny backlinje. 

Bild för Anders Dahlbom

Özil sälj honom snälla vill ju inget. Tar ju inte jobbet hem vill bara kräma ur pengar. Nä finns inget hjärta att vilja vinna. Hade man spelat för Arsenal hade man ju kämpat tills man inte fuck luft längre. Finns ingen glädje i Arsenal. 

Bild för Elias

Unai har tagit över en trupp som är helt obalanserad, utgående kontrakt på nästan hälften av laget, gamla spelare, dom flesta har en gedigen skadehistorik vissa är wengeriserade. Nigel winterburn sa i arsenals studio igår 7-8 spelare måste väck, sen detta trams med att vi har skador, det har alla lag, vi har ingen bredd i laget,vi har ändå 38 poäng finns mycket att se framemot, tycker Unai gjort ett magiskt jobb än så länge, tar tid att vänja av looser mentaliteten i laget. titta på liverpool endast 2 spelare är kvar sen klopp tog över. Özil, welbeck, xhaka, monreal, lichten, jenko, el neny, ramsey, mustafi och kos bör lämna enligt mig.

wenger tränade arsenal 22 år herregud, Ni som redan börjar rata vår nye tränare kan ju följa med wenger på hans semester resor.

nigel sa också att unai gör så gott han kan med det lag han har, han har ändrat på allt tydligen, deras kost, träningsmetoder, video analyser mm enligt winterburn. Sen har han också en helt annan kravbild en wenger, Unai måste leverera ganska omgående han är inte dum.

Ingen är perfekt, kommer vara konstiga laguttagningar och märkliga byten samt formationer som man kan ställa sig frågan till vad fan är detta, kan ju vara så att han testar spelarna mm inget vet egentligen något, bara en massa spekulationer ifrån oss. Nu beror det på hur stor transferbudget unai har att röra sig med framöver. Som våre käre Ian wright nämnde det kanske var bra att vi blev förnedrade, för då kanske unai kan gå till styrelsen och säga att vissa spelare inte håller måttet och får loss mer pengar, tror ingen som har insyn i klubben eller jobbar för klubben vill se sådana matcher där vi blir helt utspelade och ger bort mål.

Vi måste lita på vår nye manager.

Det enda man kan ifrågasätta är alla dessa som får kaptensbindeln, borde bara vara två max tre tycker sokratis ska vara en av våra kaptener, vissa lag får spelarna själva rösta fram vilka som ska vara kaptener.

Vi måste stärka upp försvaret, flankspelet och mittfältet, Unai vill ha tre spelare i Januari, 1 mittback, 1 winger och 1 central mittfältare.

 Axel Nilsson kan ju inte ett skit om fotboll, det är ju tydligt.

Vi kan bara dömma Unai när han fått köpa sina spelare som han vill ha inom rimliga gränser och format sitt lag som han vill ha det, funkar det inte då, tack och adjö. 

Sen får vi inte glömma att vi har sven och raul som är otroligt fotbollskunniga. Jag är otroligt positiv inför framtiden. Liverpool hamnade på 8:e plats första säsongen med klopp vid rodret.

Bild för Sven-Erik Eriksson

..

I med-och motgång!

 

 

Bild för George Adams

Håller med Elias..

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för kjfo1957

Bra krönika. Backlinjen är en katastrof. Varför värva ålderstigna spelare som är endast ute efter pengar. Plocka in etablerade duktiga yngre försvarare. Öppna börsen. Försvaret var usel ifjol och det fortsätter även denna säsong. Offensivt duger vi. Första gången jag kommenterar, känner att jag måste ventilera. 

 

Bild för Patric Johansson

Bra skrivit Indra. Ännu en gång. Håller alltid med dina krönikor, insiktsfulla och ärliga.  

 

Håller även med Elias. Ge Unai tid och pengar, kommer han utföra underverk. Men det kommer ta ett par år. Måste byta ut många spelare först. 

Supporter sedan 1983! 

Bild för Jonas Thillberg

Skriva att gooners inte begriper sig på fotboll, jag trodde vi slutat med sånt. Skärpning please!!!

Bild för Alex Nilsson

Du kan inte på allvar tycka att dessa 20 matcherna varit ett steg framåt, vi har varit i ledning i paus i en match, han har bytat ut en spelare i paus i 20 matcher, alltså har inte tagit ut rätt elva i någon match, om han gör ett byte i paus

Du har rätt när det gäller skador, det tillhör och det har vi alltid. Vi har med handen på hjärtat haft en del tur i många matcher, o har kanske ett par poäng för mycket.

Sen att vi ska sälja Özil, welbz, Xhaka, Lichtenstein, Monreal, Jenko, El neny, Ramsey, Mustafi o Kos fattar jag inte 

Lichsteiner o Jenkinson är jag helt med dig, men dom andra, ska vi helt klart behålla 

Bild för Elias
Alex Nilsson wrote:

Du kan inte på allvar tycka att dessa 20 matcherna varit ett steg framåt, vi har varit i ledning i paus i en match, han har bytat ut en spelare i paus i 20 matcher, alltså har inte tagit ut rätt elva i någon match, om han gör ett byte i paus

Du har rätt när det gäller skador, det tillhör och det har vi alltid. Vi har med handen på hjärtat haft en del tur i många matcher, o har kanske ett par poäng för mycket.

Sen att vi ska sälja Özil, welbz, Xhaka, Lichtenstein, Monreal, Jenko, El neny, Ramsey, Mustafi o Kos fattar jag inte 

Lichsteiner o Jenkinson är jag helt med dig, men dom andra, ska vi helt klart behålla 

 

Tror du på fullaste allvar att med spelare som mustafi, welbeck, xhaka, özil, el neny, kos, monreal och ramsey att dessa spelare kommer att göra skillnad och ta tillbaka oss till att vara ett slagkraftigt lag om 2-3 år och kunna utmana om titeln om ett par år, herregud alltså. I rest my case. 

Bild för Joacim Nyberg

bra skrivet Elias!! Det kommer ta tid för emery o få ordning på detta! Klopp e inne på 3.5 år med Liverpool o kom 8 sin första säsong!det är upp till vår kära styrelse med stan i spetsen o ge emery o Co backning nu så haN kan få bygga sitt lag! O det behövs rensas massor ingen ide o behålla massa gubbar som inte håller måttet! over and out! rom byggdes inte på en dag glöm inte det gott folk

Bild för Stefan Lögdqvist

Klopp gjorde sin viktigaste värvning i Van Dijk och det var då pusselbitarna föll på plats. Hela laget har en ny balans och harmoni när dom har en riktig ryggrad. Jag tycker inte att deras trupp, spelare för spelare är så mycket vassare än vår, problemet tror jag är mycket mentalitet och balans. Jag skulle önska en Tony Adams typ som kan styra upp detta, finns det någon sådan på marknaden ?      Också självklart måste vi lätta på dödköttet i truppen.

 

 

 

Bild för Joacim Nyberg

Koulobaly i napoli där har du en riktig klippa o precis vad vi behöver!! Men det tråkiga e ju att vi aldrig kommer betala vad han kostar. Men han hade fått samma effekt som van Dijk fått på Liverpool det e jag nästan Säker på!

Bild för Joacim Nyberg

Men jag håller inte riktigt med dIG Stefan jag tycker liverpools trupp e betydligt bättre än våran tyvärr.. det e ju bara jämföra en killa som mane med iwobi.. kolasinac med andrew Robertson... allison med Leno ja listan kan göras lång.. men skitsamma vi får hoppas att om 2-3 år att vi e på samma nivå som dom. 

Bild för Isak Selling
Alex Nilsson wrote:

Bra krönika. Håller med dig i det mesta.

Vi måste kunna ställa högre krav på Unai o inte hela tiden prata om att ge honom tid

Vi har om jag inte är snett ute på 20 matcher, endast varit i ledning i paus EN enda( Burnley) hemma. Det är riktigt dåligt.

Han har i 90% av matcherna redan bytat i paus, varför? Då har han valt fel elva i 90% av fallen, att byta Özil i paus o Lacazzette efter 60 min mot ett lag vi ska slå 10/10 är inte av taktiska själ, tror jag.Att inte spela Ramsey mer än vad han gör är också helt uppåt väggarna.

Vi kan backa bandet ett år och tänka oss om Wenger hade gjort samma sak. Vilket liv det hade blivit då. 

Wenger va i slutet av hans karriär ingen vidare matchcoach, men han gick alltid för att vinna, ibland för mycket. Med tanke på Unais startelvor o ibland helt horribla byten så tror jag att det till viss del att det är personligt mot vissa (Özil, Laca tex) Ingen här kan på allvar tycka att Iwobi och Guoendzui är bättre än Ramsey, Özil o laca

Jag tycker inte vi har tagit ett enda kliv framåt, tyvärr, och ställer mig frågan om Unai är rätt tränare att leda oss fram

 

 

Håller med dig Alex. Vi måste kunna ställa krav trots att Emery enbart har haft 6 månader på sig. Vi ser inga ihållande tendenser till ett bättre försvarsspel, inget fungerande presspel eller hur vi vill anfalla.

Vi har skickliga spelare i truppen (även om den är obalanserad och att många går att uppgradera) och bör kunna kontrollera matcherna på ett mycket bättre sätt. Hanteringen av Özil, Lacazette och Ramsey skapar frågetecken. Startelvor, matchplaner och byten skapar ännu fler.

Reslutatmässigt överpresterade vi under vår obesegrade streak vilket vi ser nu i december. Hoppas Emery får ordning på laget resterande del av säsongen och hittar en lösning på att kunna spela våra bästa spelare tillsammans, annars kommer det bli en frustrerande vår.

Bild för Jonas Eriksson

Ja inte är vår trupp lika bra som pools. Det är inte ens nära. Och hur många spelare är kvar i den trupp klopp tog över? 3-4 stycken kanske? resten har han skeppat bort Och ersatt med spelare som är redo att göra jobbet. Och där är nog Emerys tänk åxå. Därför sitter ett geni som Özil på bänken. Och några fler med han. Han vill ha spelare som jobbar hårt åt båda hållen och som är tuffa. Hur många spelare är det i vår trupp och som går in med hull å hår och använder sin fysik? Det är inte många. Vi har för många ”lätta” och rädda spelare. 

 

Bild för Sral

Var det dags för Wenger att sluta och för Arsenal att få in nytt blod i staben? Ja, absolut. Behöver Emery mer tid på sig än en halv säsong? Behöver vi fans ha tålamod? Ja, definitivt. Behöver Mislintat, Sanllehi och gänget bygga om laget? Det blir ett rungande ja där igen. Är Emery rätt man att leda Arsenal framåt? Det är upp till bevis där, men självklart ska han få ha tid på sig att visa det. Är det fortfarande samma gnäll, bråk och skit bland fans? Ja, tyvärr. Det där har inte blivit ett uns bättre. Är en del fans bortskämda?

Bild för Glenn

Liverpools trupp är bättre men inte så mkt bättre. De har spelare som för inte allt för länge sedan nästan var utskrattade i Lovren, Winjaldum, Firminio och några till. Sen har de tagit ordentliga kliv framåt. Mest beror det på Klopp och hans förmåga att spela rätt spelare på rätt plats och en supertudlig spelidé där varje spelare vet exakt vad som krävs och är beredd att springa tills de stupar. Sen blir ju alla bättre när segrarna radas upp och självförtroendet växer.

Att behandla Laca, Özil och Ramsey som Emery gör ger inget bättre självförtroende. Özil är som han är, Ramsey vill vi ej ha kvar men varför behandlas Lacazette så illa???

Klart vi inte kan sälja 10-15 spelare som en del vill. Sälj Özil om vi kan få pengar. Welbz och ett par till. Skulle helst sett att vi behöll Ramsey.

Musse och Xhaka ska behållas. Hade vi haft en VvD bredvis Musse hade laget sett annorlunda ut. Där har vi en chef. Arsenal måste hitta sin chef. Idag finns ingen chef på plan. Spend some money och du får kvalitet. Leta i andra divisioner så blir det mkt mindre chans till succé!

Sluta kasta skit på andra fans Elias. Alex har rätt till sin åsikt och inget konstigt med den!

Gott nytt år!

In Arteta we trust!

Bild för Anders Dahlbom

Axel Nilsson

På fullaste allvar du tror väl inte att monreal,holding,lichstiner,sokratis,mustafi.är dem i backlinjen vi ska ha. Samt özil är inte bra har varit men tyvärr inte längre. Ramsey kommer att gå. Resten sälj nu eller till sommaren. Jag förstår att det tar tid att bygga ett lag. Och att bygga ett lag gör man i backlinjen precis som Joacim skrev köp in Koulobaly då tror jag att vi har vår mittback. Dyr visst men då hade vi fått en grund att jobba med.

Bild för George Adams

Helt klart måste det ageras i klubben och de flesta skulle nog se en ordentlig satsning med flera nyförvärv. Enligt mig ligger inte den största utmaningen hos Emery, han har skött den första tiden resultatmässigt med den äran ( vi är ju med). Nej nu ligger bollen hos Sven. Vi har massor av spelare som kostar alldeles för mycket i förhållande för vad dom ger tillbaka. Jag hoppas att vi kränger av en hel del av dessa spelare och frigör medel för värvningar. Mao sälj medans vi får nått för dom. Vi kanske t o m skall sälja någon av dom vi verkligen skulle vilja ha kvar dyrt som attan, för att i framtiden skörda frukterna av vad de ersättarna kan ge.

Men helt klart är vi behöver omsätta många av våra spelare så att Emery får de typerna HAN vill Ha, precis som Wenger fick.

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Sral

Vi får nog förlita oss på fynd i stil med Torreira. Och varför inte? VvD växte i Southampton för att ta ett exempel. Vi är i ett annat skede än Liverpool och måste bygga om truppen en hel del, så därför var det så synd att Holding gick sönder. 

Om man får önska en sak om Arsenal Sweden inför 2019 är det att det slutas kasta skit på varandra här. 

Bild för Stefan petren
Sral wrote:

Var det dags för Wenger att sluta och för Arsenal att få in nytt blod i staben? Ja, absolut. Behöver Emery mer tid på sig än en halv säsong? Behöver vi fans ha tålamod? Ja, definitivt. Behöver Mislintat, Sanllehi och gänget bygga om laget? Det blir ett rungande ja där igen. Är Emery rätt man att leda Arsenal framåt? Det är upp till bevis där, men självklart ska han få ha tid på sig att visa det. Är det fortfarande samma gnäll, bråk och skit bland fans? Ja, tyvärr. Det där har inte blivit ett uns bättre. Är en del fans bortskämda?

 

Bra skrivet men att vara bortskämd efter att varit med sista 10 åren är väl lite svårt för någon som håller på Arsenal att vara. Alla skriver vilka som ska bort, va kvar m.m Det handlar väl om frustration i alla fall från min egen Och många andras sida. Jag irriterar mig på att vi spelar med b-uppställningar och sätter Özil, laca o Ramsey på bänk eller rentav läktaren? Hade vi haft fullgoda ersättare absolut men att inte Iwobi, Maitland Niles, Goudenzi m.f.l håller är ju inte svårt för någon med lite fotboll att se.... att inte nivån på backarna håller visste vi sen tidigare så det stör mig mindre.  Torreria o Xhaka som sittande med Ramsey som Lite mer offensiv o så Auba och Özil fria roller o Laca som topp. Har denna uppställning spelat någon gång? Han kan få tid på sig men skulle vilja veta vad som ligger bakom laguttagningarna för det kan inte skilja så mkt på match o träning?! Jag tycker synd om Laca, skulle inte förvåna mig om han blir less och lämnar. Han sliter och kämpar, en riktigt kvalitetsspelare, har gjort 6+5 i ligan och blir bänkad eller utbytt hela tiden till förmån för vadå?! Laca kan spela var som helst i anfallet och vara bättre än de som Emery väljer istället. Det ihop med allt detta hattande med laguppställningar, byte av spelare, kaptener får mig att bli väldigt ifrågasättande till hans kompetens. 

 

 

Bild för George Adams

Det är kanske Torreira som skall säljas? Han betalar nog ex City sjukt mycket för, och sen får vi se vad Sven kan trolla fram för de pengarna?

Det tar emot, det är en chansning. Men det vore ev en väg att komma tillbaka till köp billigt-sälj dyrt.

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Glenn
Stefan petren wrote:
Sral wrote:

Var det dags för Wenger att sluta och för Arsenal att få in nytt blod i staben? Ja, absolut. Behöver Emery mer tid på sig än en halv säsong? Behöver vi fans ha tålamod? Ja, definitivt. Behöver Mislintat, Sanllehi och gänget bygga om laget? Det blir ett rungande ja där igen. Är Emery rätt man att leda Arsenal framåt? Det är upp till bevis där, men självklart ska han få ha tid på sig att visa det. Är det fortfarande samma gnäll, bråk och skit bland fans? Ja, tyvärr. Det där har inte blivit ett uns bättre. Är en del fans bortskämda?

 

Bra skrivet men att vara bortskämd efter att varit med sista 10 åren är väl lite svårt för någon som håller på Arsenal att vara. Alla skriver vilka som ska bort, va kvar m.m Det handlar väl om frustration i alla fall från min egen Och många andras sida. Jag irriterar mig på att vi spelar med b-uppställningar och sätter Özil, laca o Ramsey på bänk eller rentav läktaren? Hade vi haft fullgoda ersättare absolut men att inte Iwobi, Maitland Niles, Goudenzi m.f.l håller är ju inte svårt för någon med lite fotboll att se.... att inte nivån på backarna håller visste vi sen tidigare så det stör mig mindre.  Torreria o Xhaka som sittande med Ramsey som Lite mer offensiv o så Auba och Özil fria roller o Laca som topp. Har denna uppställning spelat någon gång? Han kan få tid på sig men skulle vilja veta vad som ligger bakom laguttagningarna för det kan inte skilja så mkt på match o träning?! Jag tycker synd om Laca, skulle inte förvåna mig om han blir less och lämnar. Han sliter och kämpar, en riktigt kvalitetsspelare, har gjort 6+5 i ligan och blir bänkad eller utbytt hela tiden till förmån för vadå?! Laca kan spela var som helst i anfallet och vara bättre än de som Emery väljer istället. Det ihop med allt detta hattande med laguppställningar, byte av spelare, kaptener får mig att bli väldigt ifrågasättande till hans kompetens. 

 

 

bra skrivet!!

sen att vi inte är på Liverpools nivå när det gäller vad vi kan värva. Varför?

Vi drar in mer pengar än dem. Har mer pengar i kistan. Sen har de värvat bra och utvecklat för att sedan sälja dyrt. Vi ger oftast bort våra spelare eller säljer de för kaffepengar. PiG och Gnabry är två exempel. Nu kommer vi skänka bort Ramsey, vi schabblade bort Sanchez som levererade oerhört bra i Arsenal. Tänk Sanchez a la 2016, Laca och Auba på topp

In Arteta we trust!

Bild för Byarum
Stefan petren wrote:
Sral wrote:

Var det dags för Wenger att sluta och för Arsenal att få in nytt blod i staben? Ja, absolut. Behöver Emery mer tid på sig än en halv säsong? Behöver vi fans ha tålamod? Ja, definitivt. Behöver Mislintat, Sanllehi och gänget bygga om laget? Det blir ett rungande ja där igen. Är Emery rätt man att leda Arsenal framåt? Det är upp till bevis där, men självklart ska han få ha tid på sig att visa det. Är det fortfarande samma gnäll, bråk och skit bland fans? Ja, tyvärr. Det där har inte blivit ett uns bättre. Är en del fans bortskämda?

 

Bra skrivet men att vara bortskämd efter att varit med sista 10 åren är väl lite svårt för någon som håller på Arsenal att vara. Alla skriver vilka som ska bort, va kvar m.m Det handlar väl om frustration i alla fall från min egen Och många andras sida. Jag irriterar mig på att vi spelar med b-uppställningar och sätter Özil, laca o Ramsey på bänk eller rentav läktaren? Hade vi haft fullgoda ersättare absolut men att inte Iwobi, Maitland Niles, Goudenzi m.f.l håller är ju inte svårt för någon med lite fotboll att se.... att inte nivån på backarna håller visste vi sen tidigare så det stör mig mindre.  Torreria o Xhaka som sittande med Ramsey som Lite mer offensiv o så Auba och Özil fria roller o Laca som topp. Har denna uppställning spelat någon gång? Han kan få tid på sig men skulle vilja veta vad som ligger bakom laguttagningarna för det kan inte skilja så mkt på match o träning?! Jag tycker synd om Laca, skulle inte förvåna mig om han blir less och lämnar. Han sliter och kämpar, en riktigt kvalitetsspelare, har gjort 6+5 i ligan och blir bänkad eller utbytt hela tiden till förmån för vadå?! Laca kan spela var som helst i anfallet och vara bättre än de som Emery väljer istället. Det ihop med allt detta hattande med laguppställningar, byte av spelare, kaptener får mig att bli väldigt ifrågasättande till hans kompetens. 

 

Stefan, jag delar helt dina åsikter. Jag ser också en risk att Laca ”lackar ur” och vill testa lyckan någon annanstans, för nånstans skaver Emerys behandling av honom. Det är väldigt få som ser någon logik i detta och detta gör ju också att det uppstår en onödig kritik och ifrågasättande gentemot Emery. Om ingen förstår, måste han ju förklara för fansen. Sen detta hattande med kaptener. En outcast i laget belönas med kaptensbindeln. Varför? Olika kaptener i var och varannan match. Finns det inga ledare alls i laget? Se då till att skaffa en, Sven!

Det är bara löjligt att kräva att vi ska vara kravlösa gentemot Emery. Det är en skillnad mellan att vara kravlös och ha tålamod, men då måste Emery kommunicera och förklara. Jag har tålamod med Emery, men vi måste ställa krav. Vi har haft flyt resultatmässigt under hösten, men våra prestationer under december visar nog tyvärr vår riktiga kapacitet och det kommer att ta tid att bygga laget från grunden. Läste nånstans att det Liverpool har en spelare kvar sen Klopp började, så det kommer att ta tid innan vi får se resultat. 

Bosse

Bild för Glenn

Ramsey gratis till Juve i sommar kommer ett rykte om nu. Otroligt pinsamt skött!

Alla berömmer Sven och den andra gubben hela tiden. Men vad har de levererat??? Köpt in Auba. Visst det var bra men inte direkt någon rocket science. Guendouzi har mkt kvar att bevisa. Inte alls spec övertygade om deras förträfflighet ännu.

In Arteta we trust!

Bild för Joacim Nyberg

Sral!! Jag förstår mIG inte riktigt vad du menar när du säger att vi måste förlita oss på fynd som torreia? Vi e arsenal o har massor med pengar o en riktig världsklubb! ska vi ha nån chans o hänga med övriga klubbar måste vi satsa och inte förlita sig på o hitta fynd hela tiden. Det e bra med fynd men man måste betala dyrt också.. o jag tror det handlar om att du inte gillar o värva dyrt utan vill va förknippad med ett arsenal som hittar fynd hela tiden. Det e bra men man måste värva dyrt med! Tror inte Liverpool o klopp ångrar en enda krona dom la på van Dijk! Arsenal måste göra likadant o köpa in en världsback som omg levererar 

Bild för Sral

Jag ställer mig också tveksam till hur Lacazette behandlas och håller med om att soppan med Ramsey varit otroligt dåligt skött. Hade också hellre sett Özil spela mer. Sen är det viktigt att låta spelare som Iwobi, Maitland-Niles, Guendozi och för all del Holding och Bellerin få speltid och chans att växa. Jag tror på dem allihopa. 

Arsenal-fans har blivit vad Liverpools fans varit länge, vi minns vår storhetstid och titlar, men kan inte riktigt se att vi inte är där just nu och hur svårt det är att komma tillbaka dit. Då räknar jag med mig själv i den skaran. 

Och jag är inte heller 100% säker på Emery, konstiga laguttagningar och vad som verkar vara bråk med stjärnspelare är ju inte optimalt. Är dock tålmodig och menar att det tar tid att bygga om, som många är inne på. 

Bild för Sral
Joacim Nyberg wrote:

Sral!! Jag förstår mIG inte riktigt vad du menar när du säger att vi måste förlita oss på fynd som torreia? Vi e arsenal o har massor med pengar o en riktig världsklubb! ska vi ha nån chans o hänga med övriga klubbar måste vi satsa och inte förlita sig på o hitta fynd hela tiden. Det e bra med fynd men man måste betala dyrt också.. o jag tror det handlar om att du inte gillar o värva dyrt utan vill va förknippad med ett arsenal som hittar fynd hela tiden. Det e bra men man måste värva dyrt med! Tror inte Liverpool o klopp ångrar en enda krona dom la på van Dijk! Arsenal måste göra likadant o köpa in en världsback som omg levererar 

Klubben har ju själva gått ut med att hitta fynd kommer vara modellen, och Sven Mislintat är erkänt bra på just det. Vi har värvat dyrt i exempelvis Mustafi, men se hur det gick. Vi kan inte mäta oss med exempelvis City, Chelsea, United eller ens Liverpool där, så då tror jag på att hitta fynd och förädla dem. Torreira var ju en bra värvning. Det handlar inte om vad jag vill ”bli förknippad med” utan vad klubben hat sagt och vilka signaler vi fått helt enkelt. Vi kommer med stor sannolikhet missa CL för tredje säsongen i rad, och då är det svårt att värva färdiga toppspelare. 

Bild för Elias

https://www.soccerbase.com/teams/team.sd?team_id=142&teamTabs=transfers

en länk till Alla arsenal transfers historia sedan 1890/91

vi har aldrig betalat mer än 56 miljoner pund för en spelare, ska man ha en topp topp spelare måste man pröjsa mycket mer. Arsenal måste gå ut och visa vad skåpet ska stå, som herr Nyberg säger bara att gå all in om det är spelare som verkligen kan lyfta oss sen håller jag med sral vi kommer nog jobba mer som dortmund hitta fynd och sen sälja dyrt, med det måste fortfarande vara en bra balans mellan spelare ifrån ungdomsakademin, fynd och mer etablerade spelare som har scoutats grundligt samt analyserats ordentligt så vi slipper panik värvningar bara för att, och se till att kontraktstiden på spelare måste börja skötas i tid, så man inte står där med utgående kontrakt på halva laget, bättre att vara ärlig och säga till spelaren och hans agent att du får nog hitta en ny klubb adress. Vi måste få en bra bredd i laget, får vi skador på några så måste arsenal fortfarande kunna vinna matcher oavsett.

Bild för Byarum

En reflektion över ovanstående diskussion. Vår ambitionsnivå vad gäller biljettpriser är den högsta i hela PL, men likt förbannat ska vi ”åka till Ullared och fynda”.  Vi supportrar är så blåsta av vår förträfflige ägare. ”Illa, jag mår illa..,” skulle Uggla sagt. 

Bosse

Bild för Elias
Byarum wrote:

En reflektion över ovanstående diskussion. Vår ambitionsnivå vad gäller biljettpriser är den högsta i hela PL, men likt förbannat ska vi ”åka till Ullared och fynda”.  Vi supportrar är så blåsta av vår förträfflige ägare. ”Illa, jag mår illa..,” skulle Uggla sagt. 

så är det tyvärr

Bild för Jonas Eriksson

Ja Arsenal är ju en klubb som alltid letar på ”fynd” marknaden. Känns som fynden köper vi billigt och säljer dyrt. Men när vi betalar dyrt så blir dom sålda för kaffe pengar. Eller så löper dom kontraktet ut och vi blir tomhänta. Ser ingen logik alls. Men kanske är det en annan som är trög? 

 

Bild för Joacim Nyberg

Ja våran ägare e en riktig mupp!! Inte en enda krona skjuter han till... riktigt gift e vad han e!! Problemet ligger hos han.. kolla på en klubb so. Wolves deras ägare investerar pengar i dom. Dom värvade för en miljard i somras. O dom kommer fortsätta o snart e det inte 6 lag utan ännu mer.. men som elias nämner gäller o ha balans mellan fynd o etablerade köp.. men nått som e säkert e att vi måste köpa en mb som vi vet e bra.. ingen chansning på nån mustafi variant som ändå kostade en del men som inte gett särskilt mycket tebax. o som ni säger dom säljer dyrast biljetter i hela ligan men handlar spelare på rean på ullared!! Grabbarna på aftv va märkbart irriterade över cahill ryktet som florerar.. hoppas inte det e sant

Bild för Jepson

Nu ska vi dock inte mygla med köpen och hur de köps som wolves.. Tror de ligger lite pyrt till för hur det gått till där väl. 

Kan vi dock inte ha tålamod för en säsong med helt nytt ledarskap på många plan och därefter utvärdera så är vi snart plastsupportrar hela bunten. Och det är vi väl ändå inte? 

Vi kan bara stötta det lag vi har och inte det vi vill ha. 

COYG! 

 

Bild för Fredde
Joacim Nyberg wrote:

Ja våran ägare e en riktig mupp!! Inte en enda krona skjuter han till... riktigt gift e vad han e!! Problemet ligger hos han.. kolla på en klubb so. Wolves deras ägare investerar pengar i dom. Dom värvade för en miljard i somras. O dom kommer fortsätta o snart e det inte 6 lag utan ännu mer.. men som elias nämner gäller o ha balans mellan fynd o etablerade köp.. men nått som e säkert e att vi måste köpa en mb som vi vet e bra.. ingen chansning på nån mustafi variant som ändå kostade en del men som inte gett särskilt mycket tebax. o som ni säger dom säljer dyrast biljetter i hela ligan men handlar spelare på rean på ullared!! Grabbarna på aftv va märkbart irriterade över cahill ryktet som florerar.. hoppas inte det e sant

Våran ägare behöver inte skjute in en enda pund. Arsenal FC har enorma resurser. Alla PL-klubbar har enorma resurser. Klubbar i PL (även i Uefa-tävlingar) får gå minus en sommar eller 2, men till den tredje sommaren så ska allt balanseras upp. Vad jag förstod det som så satsade Fulham även nästa års transferbudget på den här sommaren. Då kunde de bränna VÄLDIGT mycket pengar. Visst har vi många behov. Men som jag ser det så måste vi värva topp-spelare ändå. Geundouzi och Torreira är de som varit lyckade hittills från i somras. Om Lichsteiner och Sokratis blir bättre av ett försvarsspel som fungerar över hela planen låter jag vara osagt, men de har inte alls levererat hittills. Tycker att man absolut ska kunna köpa typ Under och Akanji en sommar plus fylla ut de hål som kommer uppstå i truppen med kontrakt som löper ut. Nog har väll vi större transferbudget än Fulham?

You win some, you draw some

Bild för Pelle

Elias, det är riktigt lågt av dig att kommentera andra medlemmar på det viset du gör. Även om du anser dig ha rätt i sak så är det inte en stämning jag vill ha i vår klubb, så skäms!

Visst är det inte dags och skeppa Emery, vi behöver ge honom mer tid, samtidigt var det ju just att vi gav för mycket tålamod till Wenger som alla klagade på, kanske vi bör agera effektivare nu med nya kravställningar?

Emery har de fakto själv köpt in spelare till vår trupp: Torreira, Sokratis, Guendouzi och Leno. Vår startelva består redan av 4/11-delar hans egna spelare.

Att skylla på att Iwobi mfl är för dåliga för vårt lag är i dagsläget rätt (vi skall dock fortsätta utveckla spelare så ur den aspekten är det kanske en annan femma) men det är ju fortfarande Emery som väljer att starta med Auba/Iwobi istället för Auba/Lacazette, för mig är det obegriplligt hur det inte anses vara Emerys ansvar? Förmodligen samma svar som vi hade med Wenger - han ser annat på träningarna...

Vi fans har en tendens att leka för mycket dataspel, spelare skall säljas för dom e för kassa, nya spelare är alltid lösningen på alla problem. Handen på hjärtat, vilka av våra 20 senaste värvningar anser ni verkligen verkligen varit lyckade och exvis platsat i dagens Liverpool? Hur kan man svara med ett tal under 5 och ändå tro att allt löser sig med värvningar? 

Vi måste betala vad det kostar svarar flera då förmodligen. Återigen TV-spel! Tror ni verkligen att vi kan matcha vad de två Manchesterklubbarna är villiga att betala? Kan vi ens matcha Liverpool? Vi ligger långt efter dom i intäkter avseende sponsring och vi saknar CL-pengarna. Vi vet inte vad som kommer hända med Chelsea nu när Roman verkar dra sig ur o sälja klubben. Kommer en ny sugardaddy in som öser in egna pengar där? 

Ni kanske tycker det är rimligt och kul när ägarna slänger in sina egna pengar (som exvis Joacim menar man är mupp om man inte gör), jag tycker inte det. Fotbollen är inte längre en tävling om bästa laget på plan utan vems pappa som har störst plånbok. Det var något som imponerade på mig i låg-/högstadiet, jag hoppas jag blivit lite mer vuxen nu...

 

Gott nytt år alla Gooners!

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Elias
Pelle wrote:

Elias, det är riktigt lågt av dig att kommentera andra medlemmar på det viset du gör. Även om du anser dig ha rätt i sak så är det inte en stämning jag vill ha i vår klubb, så skäms!

Visst är det inte dags och skeppa Emery, vi behöver ge honom mer tid, samtidigt var det ju just att vi gav för mycket tålamod till Wenger som alla klagade på, kanske vi bör agera effektivare nu med nya kravställningar?

Emery har de fakto själv köpt in spelare till vår trupp: Torreira, Sokratis, Guendouzi och Leno. Vår startelva består redan av 4/11-delar hans egna spelare.

Att skylla på att Iwobi mfl är för dåliga för vårt lag är i dagsläget rätt (vi skall dock fortsätta utveckla spelare så ur den aspekten är det kanske en annan femma) men det är ju fortfarande Emery som väljer att starta med Auba/Iwobi istället för Auba/Lacazette, för mig är det obegriplligt hur det inte anses vara Emerys ansvar? Förmodligen samma svar som vi hade med Wenger - han ser annat på träningarna...

Vi fans har en tendens att leka för mycket dataspel, spelare skall säljas för dom e för kassa, nya spelare är alltid lösningen på alla problem. Handen på hjärtat, vilka av våra 20 senaste värvningar anser ni verkligen verkligen varit lyckade och exvis platsat i dagens Liverpool? Hur kan man svara med ett tal under 5 och ändå tro att allt löser sig med värvningar? 

Vi måste betala vad det kostar svarar flera då förmodligen. Återigen TV-spel! Tror ni verkligen att vi kan matcha vad de två Manchesterklubbarna är villiga att betala? Kan vi ens matcha Liverpool? Vi ligger långt efter dom i intäkter avseende sponsring och vi saknar CL-pengarna. Vi vet inte vad som kommer hända med Chelsea nu när Roman verkar dra sig ur o sälja klubben. Kommer en ny sugardaddy in som öser in egna pengar där? 

Ni kanske tycker det är rimligt och kul när ägarna slänger in sina egna pengar (som exvis Joacim menar man är mupp om man inte gör), jag tycker inte det. Fotbollen är inte längre en tävling om bästa laget på plan utan vems pappa som har störst plånbok. Det var något som imponerade på mig i låg-/högstadiet, jag hoppas jag blivit lite mer vuxen nu...

Gott nytt år alla Gooners!

Skiter fullständigt vad du vill ha, varför ska jag skämmas, säger bara som det är

Bild för Stefan petren

Nej Elias du skrev inte som det var, utan vad du tyckte. Jag tycker nog absolut att Axel kan en del om fotboll... så vem gav dig guds gåva att döma vad som är rätt?! Väx upp och skriv inte ner folk, har en hel del som jag Inte håller med dig om men det är mina åsikter. Du får gärna ha dina! 

Bild för Elias
Stefan petren wrote:

Nej Elias du skrev inte som det var, utan vad du tyckte. Jag tycker nog absolut att Axel kan en del om fotboll... så vem gav dig guds gåva att döma vad som är rätt?! Väx upp och skriv inte ner folk, har en hel del som jag Inte håller med dig om men det är mina åsikter. Du får gärna ha dina! 

skriv dom då, vi bor inte i nordkorea

Bild för Patric Johansson

Jag tycker tonen mellan oss ”supportrar” har blivit väldigt härsk och otrevlig. Hårda ord och beskyllningar hit och dit. Tycker det är dags att vi börjar rannsaka oss själva och ändrar attityd. 

Bara att kolla på forumet och läsa vad som skrivs där. Fruktansvärt att läsa ibland. 

 

Gott nytt år och så tar vi nya tag 2019. 

Supporter sedan 1983! 

Bild för Sral

Men poängen är att du skriver att Alex inte kan något om fotboll bara för att ni inte tycker lika. Respektlöst. Du är ju den som visar att du inte kan tolerera andras åsikter i så fall. 

Edit: Axel, inte Alex. Ursäkta. ;-)

Bild för Sral
Patric Johansson wrote:

Jag tycker tonen mellan oss ”supportrar” har blivit väldigt härsk och otrevlig. Hårda ord och beskyllningar hit och dit. Tycker det är dags att vi börjar rannsaka oss själva och ändrar attityd. 

Bara att kolla på forumet och läsa vad som skrivs där. Fruktansvärt att läsa ibland. 

 

Gott nytt år och så tar vi nya tag 2019. 

Håller med dig. Jag hade ett litet hopp om att det skulle bli bättre efter Wenger, men det är precis lika illa. Många som försvunnit från forumet också. Jag själv har också tappat sugen på den här sidan. 

Bild för Elias
Sral wrote:

Men poängen är att du skriver att Alex inte kan något om fotboll bara för att ni inte tycker lika. Respektlöst. Du är ju den som visar att du inte kan tolerera andras åsikter i så fall. 

Edit: Axel, inte Alex. Ursäkta. ;-)

haha sral

Bild för Sral

Så du tycker det är helt okej att säga att någon som inte tycker exakt som du kan något om fotboll...?

Bild för Stefan petren
Elias wrote:
Stefan petren wrote:

Nej Elias du skrev inte som det var, utan vad du tyckte. Jag tycker nog absolut att Axel kan en del om fotboll... så vem gav dig guds gåva att döma vad som är rätt?! Väx upp och skriv inte ner folk, har en hel del som jag Inte håller med dig om men det är mina åsikter. Du får gärna ha dina! 

skriv dom då, vi bor inte i nordkorea

 

Men suck.... ledsen men inte ens värt att offra tiden för att skriva något om du inte fattar poängen. 

Bild för Elias
Sral wrote:
Patric Johansson wrote:

Jag tycker tonen mellan oss ”supportrar” har blivit väldigt härsk och otrevlig. Hårda ord och beskyllningar hit och dit. Tycker det är dags att vi börjar rannsaka oss själva och ändrar attityd. 

Bara att kolla på forumet och läsa vad som skrivs där. Fruktansvärt att läsa ibland. 

 

Gott nytt år och så tar vi nya tag 2019. 

Håller med dig. Jag hade ett litet hopp om att det skulle bli bättre efter Wenger, men det är precis lika illa. Många som försvunnit från forumet också. Jag själv har också tappat sugen på den här sidan. 

Ingen som tvingar folk att vara med i olika forum, är man så lättkränkt så får man hålla sig borta, börjar man med rasism och sexism och annat grovt eller något annat allvarligt, det är en annan femma.

Bild för Elias
Sral wrote:

Så du tycker det är helt okej att säga att någon som inte tycker exakt som du kan något om fotboll...?

ja det tycker jag, likväl som någon säger till mig att man inte kan något om fotboll, är inte lika lättkränkt som dig

Sidor