Medlemmar: 8709 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ingen bra eftermiddag för Unai Emery.

Emery om förlusten och petningen av Özil

lör 12 jan 2019 kl 21:44

Först petades Mesut Özil - sen fick Arsenal stryk. Unai Emery hade en del att svara på efter förlusten på London Stadium.

Det var när Arsenal anlände till West Hams London Stadium som ryktena sipprade ut. Mesut Özil var inte med på bussen.
Kort därefter kom laguppställningen.
Då visade det sig att ryktena var sanna. Trots att Özil tränat hela veckan var Gunners bäst betalda spelare petad - ännu en gång den här säsongen.
Efter matchen förklarade Unai Emery sin laguttagning.
- Vi hade tillräckligt med spelare för att vinna idag och få till vår matchplan och vår taktiska kvalitet mot dem. Kanske kunde fler anfallsspelare på bänken ha hjälpt, men jag kände att vi hade tillräckligt idag. Vi bestämde att de spelare vi hade med här var bäst för den här matchen. Vi har vunnit med honom och vi har förlorat med honom. En spelare gör inte skillnaden mellan att vinna och förlora matchen.

Förstår du att intresset för att Özil inte är med i truppen är stort?
- Ja, men jag kan säga att han jobbade med oss som normalt hela veckan. Som jag sade innan, vi har vunnit och förlorat med honom. Idag var de spelarna med som förtjänade att vara med i den här matchen.

Om själva matchen, som Arsenal förlorade med 0-1, sade Emery:
- Ett dåligt resultat. Vi tappade en bra möjlighet att ta tre poäng och komma närmare Chelsea och de andra topp fyra-lagen. Men vi förlorade. Vi ville göra en mycket bättre match, men vi kunde inte kontrollera spelet som vi ville. Ser man till chanserna som skapades, så kanske vi inte förtjänar det här resultatet. När det gäller matchplan, hur vi kontrollerar, så behöver vi förbättra våra idéer. Vi släppte inte till så mycket chanser, vi vi släppte meter på planen och dessa gav dem massor med hörnor. De gjorde mål på en hörna och matchen förändrades. Vi behövde anfalla mer och bättre, defensivt jobbade vi bra. Vi skapade chanser men inte tillräckligt för att vinna. Kanske under första 20 minuterna, det var då vi kände att vi kunde vinna matchen. Efter det blev det svårt för vi fick inte till de sakerna som vi ville.