Medlemmar: 8705 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Va händer här egentligen? Özil och Emery verkar helt klart inte överens om grejerna.

Försöker Arsenal bli av med Özil?

fre 18 jan 2019 kl 13:00

Vad är det egentligen som händer med Mesut Özil? Han får inte spela i Arsenal som sägs vilja göra sig av med honom, det är snack om ett lån till Milan och själv tränar han hårdare nån någonsin för att vinna tillbaka sin plats i laget.

Mesut Özil är helt klart spelaren som står i fokus just nu i Arsenal. Mittfältaren, som 1 februari förra året skrev på ett nytt treårskontrakt med klubben där han höjde sin lön till £350 000 i veckan, verkar inte vara en del av nye tränaren Unai Emerys planer.
Flera gånger på senaste har han inte ens fått vara med i matchtruppen.
Senast mot West Ham förra helgen.

När BBC-journalisten David Ornstein pratade om situationen i BBC:s 5 live sade han:
"Det är inte bara rykten. Unai Emery har föreslagit för Mesut Özil att det vore bäst för honom om han lämnade klubben. Klubben ledning känner att de skulle vilja att han flyttade. Jag tror att det huvudsakligen handlar om pengar men också att han inte presterar i närheten av den nivå som vi vet att han kan sedan tidigare".
Ornstein säger också att Özil inte vill lämna i det här transferfönstret.
"De har sagt till mig att han tränar extremt hårt för att komma i form. Rapporter från London Colney säger att han kör extra gympass och har ett positivt uppträdande. Han är målmedveten i arbetet att jobba sig tillbaka in i laget".
"Snacket innan var att han inte körde något extra innan som många andra gjorde, det gör han nu. Jag har hört positiva saker om hans uppträdande, hans engagemang och hans relation med lagkamraterna. Jag tror aldrig att det har varit ett problem, men helt klart är han inte önskad av tränare och det är ett väldigt dyrt problem för klubben".

På gårdagens presskonferens handlade så klart en del av frågorna till Unai Emery om Mesut Özil. Spanjoren sade inte så mycket av värde och hävdade att han inte tänker på att han kan lämna i januari.
Dock bekräftade Emery att Özil ska gifta sig.
- Ja. Jag pratade med honom under sommaren och då sade han att han ska gifta sig i år. Jag tror i slutet av säsongen. Men hans privatliv är hans liv. Jag har också snackat med honom för jag vill ha bra prestationer hela tiden. Han har haft skador och de innebär att han ibland är okej och ibland inte. Jag vill att alla spelarna ska jobba lika hårt varje dag för att vara okej för varje match. Det är det samma med Mesut. Han har inte spelat de senaste matcherna, men för mig är han som de andra spelarna. På lördag kan han vara med om han är okej.

Men övriga media i England rapporterar om samma sak som BBC. Mirror hävar att Arsenal är redo att ta en del av lönekostnaden bara man blir av med Özil. Daily Mail skriver att AC Milan ville låna in Özil. Paolo Maldini ska ha varit positiv till övergången, men den förre Arsenal-VD:n Ivan Gazidis, nu i Milan, sägs ha stoppat det hela. Gazidis vill att klubben ska satsa på spelare inte är över 25.
Flera experter har kommenterat situationen och en som tycker att det är konstigt att Özil inte är med i matchtruppen är Ian Wright. Han sade i Match of the day att klubben inte har råd att ha sin bäst betalde spelare utanför truppen.

På lördag väntar Chelsea hemma.
Återstår att se om Emery plockar med Özil den här gången i truppen eller inte.