Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Lacazette blev målskytt på Old Trafford i december. Ikväll är det dags för Arsenal v Man Utd igen.

"Det är ett stort test för oss"

fre 25 jan 2019 kl 00:52

Fredagsmatch och cupfest. Arsenal mot Manchester United. - Vi har vunnit FA-cupen 13 gånger, de 12. Det blir ett stort test för oss, säger Unai Emery.

Arsenal slog ut Blackpool i FA-cupens tredje omgång. Manchester United besegrade Reading med 2-0.
När den fjärde omgången inleds ikväll väntar ett stormöte.
På Emirates Stadium drabbar lagen som vunnit cupen flest gånger samman.
- Manchester United är ett annat lag, säger Unai Emery och snackar om tränarbytet när Ole-Gunnar Solskjaer tagit över efter José Mourinho.

Under norrmannens ledning har United idel vinster.
- Det är samma spelare, men de gör stora matcher nu. Jag har sett deras senaste matcher och alla deras spelare har stort självförtroende, som gör bra matcher och nu är de väldigt farliga, säger Emery.
- Vi ser fram emot att spela den här matchen på en fredag, för det är på vår arena, framför våra fans. Vi känner oss väldigt bra där och vi vill skapa en ny atmosfär under 90 minuter, tillsammans med våra fans, på fredag.

Frågan är hur spanjoren spelar sitt lag. Rob Holding, Danny Welbeck och Hector Bellerin är långtidsskadade och Henrikh Mkhitaryan lär inte vara matchfit efter sin skada.
Och med Cardiff hemma i ligan på tisdag i nästa vecka så vore det inte otänkbart om Emery spelar starkaste laget nu och kanske roterar lite mot walesarna.

I United snackas det om att laget rest till London utan förstemålvakten David de Gea som vilas. Sergio Romero tros stå. Däremot väntas Alexis Sanchez "dammas" av och lär spela om vi tolkar Solskjaer rätt. Marcos Rojo och Marouane Fellaini är dock skadade och det finns frågetecken för Chris Smalling och Luke Shaw.

Senaste lagen möttes i ligan slutade det 2-2 på Old Trafford.
Det är snart tre år sedan Arsenal och Manchester United drabbade samman i FA-cupen. Då vann Gunners med 2-1 på Old Trafford efter att Danny Welbeck avgjort mot sin gamla klubb.
Matchen ikväll sänds på Kanal 9 och Eurosport Player.