Auba och Laca visade vägen

ons 30 jan 2019 kl 00:12

Det var ingen sprakande tillställning på ett slaskigt Emirates. Men Arsenal gjorde vad som krävdes och besegrade Cardiff.

Matchhändelser
4: Arsenal verkar ha det mesta av spelet för varje gång streamen vill rulla i fem sekunder så har vi bollen.
5: Cardiff anfaller, och min stream lägger ner. Verkar i alla fall inte ha blivit mål.
10: Streamen återvänder från de döda. Torreira slår en frispark som Mustafi nästan når att styra in vid bortre stolpen.
12: Jätteläge för Cardiff men skottet går utanför.
14: Cardiff nära igen, men Bobby Reid nickar över.
15: Cardiff vill ha straff men domaren vinkar avvärjande. Bortalaget har ett visst tryck mot Arsenal nu.
16: Reprisen visar att det var rätt att inte döma straff för Cardiff.
18: Lacazette fixar en hörna från höger, och Mustafi nickar någon decimeter utanför. Kolasinac var nära att styra in bollen, men han var offside så det hade inte räknats i så fall.
20: Guendouzi har fått en smäll. Det har min stream också så just nu ser jag bara en stillbild och har inget ljud.
25: Min stream fungerar för stunden. Ingen aning om vad som har hänt sedan minut 20 utöver att det fortfarande står 0-0.
28: Hafsigt spel från Arsenal, Cardiff kan försvara sig utan större ansträngning. Cardiff har, såvitt jag har kunnat se på min stream, haft de klart bästa målchanserna.
29: Frispark för Cardiff mitt framför mål, precis på halvmånen utanför straffområdet. Gult kort för Monreal.
30: Skottet går via muren och ut till resultatlös hörna. Det har nu också börjat snöa i norra London.
36: Cardiffs Calum Paterson fäller Lichstiener vid Arsenals straffområde och får ett gult kort som tack för det.
38: Laca och Özil kontrar men samspelet i straffområdet klickar inte riktigt så det blir inte ens ett avslut
39: Mustafi ger bort en onödig frispark i bra läge för Cardiff. Guendouzi nickar till hörna och blir störtförbannad på Leno som inte skrek åt honom att han kunde ha släppt den
40: Härnan blir resultatlös, men Cardif behåller trycket och det är viss panik i Arsenalförsvaret.
43: Ny hörna för Cardiff, Leno får undan bollen med visst besvär.
44: Lacazette vill ha frispark eller möjligen rent av straff, men får ingetdera.
44: Cardiff kontrar och är någon decimeter ifrån att göra 0-1.
45: Arsenal får till ett tryck mot Cardiff-målet, och precis då dör min stream… verkar ha blivit hörna av det hela, en hörna som inte gav något.
46: Domaren Mike Dean blåser för halvtid. Cardiff har varit det klart bättre laget, Arsenal måste skärpa till sig rejält i andra halvlek. Jag noterar också att Guendouzi fick ett gult kort under slutminuten medan jag hade stillbild på min stream.

46: Alex Iwobi in, Mo Elneny ut.
48: Av det jag har kunnat se av andra halvleken så här långt så har Arsenal startat i högre tempo än i första halvlek - vilket väl iofs inte var så svårt, men i alla fall.
50: Calum Paterson får ett hyggligt läge men skottet blir både löst och snett och rullar långsamt ut till inspark.
52: Mustafi ligger kvar i offensivt straffområde efter en smäll. Det såg inte ut att vara något fult utan bara en olycklig landning.
53: Mustafi uppe igen, men haltar betänkligt. Mavropanos värmer upp lite mer intensivt.
54: #20 är åter i spel men rör sig väldigt stelt.
57: Arsenals initiala energi från inledningen av halvleken har avtagit.
59: Jenkinson in, Lichtsteiner ut.
60: Frispark för Arsenal nästan nere vid kortlinjen. Den slås in i boxen av Özil men tas bort enkelt av Cardiff-försvaret.
64: Harry Arter kapar Guendouzi och får gult kort, men det borde nog ha varit rött. Dobbarna före och sent in.
64: Publiken vaknar till och försöker sjunga fram Arsenal.
65: Straff för Arsenal! Kolasinac springer igenom efter en fin passning från Iwobi och blir fälld.
66: Aubmeyang lägger straffen - i mål! 1-0 till Arsenal!
68: Iwobi dribblar sig igenom och tvingar målvakten till en bra räddning. Där borde det nog ha varit 2-0.
73: Lacazette skjuter utanför i hyfsat läge. Arsenal har spelat bättre efter målet, men det känns på intet sätt tryggt bakåt. Det känns som om vi behöver ett andra mål också.
75: Långt inkast för Cardiff och Paterson faller ihop och vill ha straff men det skulle han absolut inte ha. Usel filmning som borde ha gett honom gult kort.
76: Ramsey in, Özil ut. Och samtidigt där min stream igen… suck.
79: Buffering… buffering… buffering…
81: Ser på premierleague.com att Lacazette har fått gult kort.
82: Streamen fungerar i fem sekunder och jag hinner se Leno göra en räddning.
84: MÅÅÅÅL! 2-0 till Arsenal av Lacazette. Skott från höger mot bortre stolpen, hann jag se.
85: Ramsey nickar tätt utanför. Min stream lever för närvarande.
89: Guendouzi ligger ner efter en tackling som renderar i gult kort för Joe Ralls
90: Fem minuters tilläggstid, får jag rapporter om. Själv ser jag en stillbild på Joe Ralls med en snurrande ikon på kinden.
93: 2-1. Ingen aning om hur. Streamen är stendöd.
96: Matchen slut, får jag rapport om via WhatsApp from Emirates.

25 (väldigt korta) tankar om matchen
1. Det har sagts för många gånger redan, men det gör det inte mindre sant. Det är ovärdigt att behöva sitta och leta fulstream 2019.
2. Det har alltså gått NITTON år sedan millenieskiftet och detta är fortfarande ett problem. Det ”nya” millenniet är snart tillräckligt gammalt för att handla på Systembolaget. Orimligt.
3. Mike Dean hade tre chanser att döma straff i första halvlek, men tog ingen av dem. Har han tröttnat på att stå i centrum? Är han sjuk? Man blir orolig.
4. Gunnarssons skägg var bättre under EM 2016.
5. Första halvlek var usel från Arsenals sida. Fanns ingenting positivt.
6. Vädret på Emirates såg nästan sydsvenskt ut.
7. Är inte Bamba vad Västsverige kallar skolmatsal? Tydligen också en Cardiffspelare.
8. Jag har sett korplag med med bättre organiserat försvar än Arsenal i första halvlek. Korplag och hönsgårdar. Att vi inte släppte in mål var lika märkligt som det faktum att man behöver fulstreama år 2019.
9. Jag menar, folk som är födda år 2000 tar STUDENTEN i år.
10. Jag ogillar Mike Dean. Ett rätt beslut under en hel domarkarriär förändrar inte det.
11. Hur ska man kunna bli klok på den här Özilsituationen? Han har knappt fått spela i januari, och nu är han plötsligt lagkapten. Frågorna blir inte direkt färre.
12. Synd att inte Elneny fick vara på plan tillsammans med Iwobi och Guendouzi. Hade varit kul med tre Sideshow-Bob i elvan.
13. Det var fint att Arsenal gav den sannolikt förolyckade Emiliano Sala en anspråkslös hyllning genom att inkludera honom i Cardiffs trupp i matchprogrammet.
14. Att Jenkinson spelar i Arsenal 2019 är lika orimligt som att Premier League inte vill att folk ska få se matcherna på tv.
15. Kan inte någon kommentator berätta att Jenkinson är Arsenalfan sedan barnsben? Det vore en ny, fräsch vinkel.
16. Vad var oddsen för att Mike Dean skulle döma straff FÖR Arsenal?
17. Auba är säker från straffpunkten ändå.
18. Jag sticker ut hakan nu, men jag tror Arsenal kommer få det tufft mot Manchester City om man inte presterar bättre än i den här matchen.
19. Özil-watch: Han övertygade inte.
20. Torreira som mittfältslibero var lite som att se ett gediget konsthantverk idag.
21. Ibland behöver man bara bestämma sig för att göra mål. Lex Henry. Varför gör du inte så oftare, Laca?
22. Cardiff ville tydligen mörda Guendouzi ikväll.
23. Vi hatar att hålla nollan.
24. Tänk att det alltid är kul att vinna fotbollsmatcher.
25. Å andra sidan - kan Newcastle slå City kan väl Arsenal?

Spelarbetyg
19. Bernd Leno 5
Sattes inte på några svåra prov förrän målet kom. Kändes lite tveksam i den situationen, men samtidigt skymd av ett gäng spelare.

12. Stephan Lichtsteiner 4
Har det fortsatt tungt i Arsenals snabba spel. Kändes fortsatt malplacerad idag.

20. Shkodran Mustafi 6
Höll ihop försvaret ganska bra. Uppoffrande spel, vilket kommer krävas även framöver från tysken.

18. Nacho Monreal 6
Det är alltid en nödlösning när spanjoren spelar mittback, men han är alltid godkänd.

31. Sead Kolasinac 5
Bra offensivt, men är alldeles för ofta svajig bakåt. Fixade den förlösande straffen.

11. Lucas Torreira 7
Städade duktigt bakom mittfältet och fångade upp nästan alla av Cardiffs anfallsförsök efter Arsenals ledningsmål.

4. Mohamed Elneny 4
Imponerade inte. Svårt att se att han skulle ha en framtid i Arsenal.

29. Matteo Guendouzi 6
Kändes lite obalanserad i första halvlek, men klarade av det tuffa, eller rentav fula, spelet som bortaspelarna bjöd på.

10. Mesut Özil 4
Kom aldrig in i matchen. Kanske tajmingen som saknades. Behöver spela matcher.

14. Pierre-Emerick Aubameyang 6
Satte straffen säkert, och det är mycket värt att ha en spelare som levererar i lägen som dessa. I övrigt finns det mer att hämta.

9. Alexandre Lacazette 7
Var den av Arsenals offensiva spelare som såg ut att vilja göra något framåt. Rättvist att han fick sätta spiken i kistan med sin fina löpning och sitt övertygande avslut.

Inhoppare
17. Alex Iwobi 5
Hade en fin chans men fick inte dit den. Bidrog till att Arsenals anfallsspel blev bättre i andra halvlek.