Medlemmar: 6157 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

En del i framgången för Guendouzi är att han tackade nej till U19-EM i somras menar Unai Emery.

Emery hyllar Guendouzis sommarbeslut

fre 8 feb 2019 kl 16:19

Matteo Guendouzi nobbade landslagsspel i somras för att slå sig in i Arsenal. Nu hyllar Unai Emery mittfältarens beslut.

Matteo Guendouzi värvades i somras från Ligue 2-klubben Lorient. 19-åringen köptes in som en framtidsspelare - men har gjort succé direkt. När vi summerar fransmannens första tid i klubben ser vi att han lirat 31 matcher för klubben under debutsäsongen.
Unai Emery har sin förklaring klar varför det gått så fort för honom att komma in i sin nya omgivning.
- Det var ett stort beslut för honom att tacka nej till landslagsspel under sommaren för att stanna med oss och träna så att ha kunde visa vad han går för under försäsongen. Han tjänade ihop sina chanser med A-laget, säger Arsenaltränaren.

Guendouzi var uttagen att spela U19-EM med Frankrike i Finland. Han skrev på för Arsenal 11 juli och turneringen skulle spelas 16-29 samma månad. Då tackade mittfältaren nej till landslagsspel för att kunna få tid i Arsenal och etablerade sig.
- Han anpassade sig väldigt snabbt hos oss. Nu är utvecklingen väldigt bra. De första intrycken av honom var väldigt bra, vi såg det direkt från de första veckor på försäsongen, säger Emery.
- Han är väldigt ung, men hans närvaro är väldigt bra. Hans ambition är att växa och bli en viktig Premier League-spelare hos oss. Han behöver jobba med sin ambition, som han gör, varje dag på träningen.