Medlemmar: 5539 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Juventus vann jakten om Ramsey

Ornstein - därför valde Ramsey Juve

ons 13 feb 2019 kl 07:20

Ramsey är klar för Juventus. Men fler klubbar visade intresse. David Ornstein berättar nu vad som egentligen hände - och varför det blev Juventus.

Nästan alla toppklubbar i Europa var med och slogs om Aaron Ramseys signatur. Men, som tididgare rapporterats, blev det Juventus som vann kampen om walesaren. Ornstein var med i BBC:s podcast Daily Football och pratade om ämnet.
- Det var ett stort intresse från ett antal av Europas toppklubbar, säger Ornstein.
- Real Madrid, Inter Milan, Paris Saint-Germain med ett väldigt bra erbjudande, Bayern Munchen och samtal med Barcelona också, så Ramsey hade ett bra förhandlingsläge.

Ramsey spelar säsongen ut med Arsenal och lämnar klubben den 30:e juni när hans kontrakt går ut.
- Det verkar som att Juventus, som alltid var hans förstaval ur ett fotbollsperspektiv, kunde trumfa på lönesidan också, säger Ornstein.

Det har varit mycket prat om hur Arsenal hanterade detta. Och enligt rapporterna ska The Gunners ha velat behålla Ramsey i klubben - men kunde inte enas om kontraktsvillkor.
- Det fanns inget fysiskt kontrakt på bordet, men en överenskommelse var väldigt nära att nås (med Arsenal), berättar BBC-journalisten.
- Som jag förstår det ville inte Ramsey skriva under överenskommelsen, vilket var, eller inte var, anledningen till att Arsenal drog tillbaka det.

Aaron Ramsey vann tre FA-cuper med Arsenal. Kanske får han lyfta en sista pokal med Arsenal före han flyttar till Juventus och höjer sin lön till £400.000 i veckan.