Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Emery besviken på gårdagens presskonferens.

Presskonferensen med Emery: Ord för ord

fre 15 feb 2019 kl 07:03

Emery tyckte vi förtjänade att vinna - och betonade vikten av att detta bara var första matchen. Här är hela presskonferensen:

Om resultatet
"Det är första matchen. Vi kommer spela en till match på 90 minuter nästa vecka och jag är säker på att det kommer bli annorlunda. Idag presterade vi bra i första halvan, vi hade lägen att göra mål, ibland, vissa gånger förra veckan hade vi chanser och det blir mål, men idag blev det inte. Vi jobbade. Jag är nöjd med spelarnas ansträngning, vi försökte. Defensivt när det stod 1-0 var vi organiserade och tävlade. Vår stora möjlighet är nästa vecka på hemmaplan. Idag fick inte resultatet vi ville. Vi förtjänade mer, men de jobbade för det här. Nästa vecka kommer vara annorlunda med våra supportrar.

Rött kort - Besviken på Lacazette?
"Jag såg inte exakt vad som hände, men vi måste kontrollera frustrationen. Det är dåliga nyheter när det är ett rött kort. Nästa vecka kommer vi inte spela med honom. Men det ger chansen till en annan spelare."

Visar det här resultatet att Arsenal är svagare än förra säsongen, eller att BATE är starkare?
"Det är första matchen. Vi kommer spela nästa match i London med våra supportrar och jag tror det kommer bli annorlunda."

Vad gör dig så övertygad om att du kan vända detta resultat?
"För att jag litar på våra spelar på vår arena med våra supportrar. Dagens resultat är viktigt. Vi kan vinna eller förlora men vi spelar en andra match och jag litar på vårt arbete och förberdelser för att få ett annat resultat på Emirates Stadium."

Om avsaknaden av kreativitet - Behöver Arsenal Özil?
"Varje spelare är OK att spela. Idag var de som här här ett lag vi kan vinna med och vi förtjänar det. Förra veckan vann vi och vi spelade med samma spelare. För mig var det ingen skillnad i prestation idag. Vi förtjänade att vinna men fick inte resultatet. De var väldigt organiserade i försvaret och de hittade läget i matchen. Det är inte om en spelare eller en annan. Vi kan vinna med varje spelare och förlora med samma spelare."

Är du chockad av resultatet?
"Nej. jag visste före matchen att det skulle bli två matcher. Här ville vi få ett så bra resultat som möjligt, som vi fick förut. Jag respekterar dem och ser matcherna de spelar. Försvarsmässigt är de väl organiserade. Vi jobbade på att stoppa dem men de gjorde ett mål. När vi anföll hade vi mer chanser än dem men de sista aktionerna var inte effektiva. Vi gjorde allt för att vinna och det är de första 90 minutrarna. Jag vet att det är svårare för att vi inte fick ett bättre resultat här, men nästa match kommer vi fortsätta på vårt arbete idag." Jag vill ta bättre tillfällen i offensiven med mer effektivitet och göra mål för att vinna matchen."