Medlemmar: 8851 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Josh Kroenke, här med sin far Stan under Arsene Wengers sista hemmamatch med Arsenal, tycker att Arsenal kan lära sig saker av hur man jobbar inom den amerikanska fotbollsligan NFL.

Josh Kroenke: "Vi kan lära oss av amerikansk fotboll"

fre 15 feb 2019 kl 18:05

Stanley Kroenkes son har ätit middag med Unai Emery. Han, till skillnad från sin far, är inte tyst och i en intervju med the Telegraph talar han om hur Arsenal ska lära sig av amerikansk fotboll.

Arsenals tränare bjöd hem amerikanen, tillsammans med Arsenals head of football Raul Sanllehi och managing director Vinai Venkatesham. Där diskuterades det länge och väl hur Arsenal mår och vad framtiden har att erbjuda.
- Vi hade en underbar måltid tillsammans, där vi talade om klubbens framtid. Jag gillar att se in i människors ögon när vi talar med varandra, och veta att vi är på samma sida. Som grupp är vi väldigt enade. Vi vill bestiga ett berg tillsammans, menar Josh Kroenke.

Middagen tog plats innan jul, och fokus kretsade kring att diskutera kring klubbens kortsiktiga strategiska mål att nå Champions League, men också mer långsiktiga mål.
- Vi har uppenbarligen gått igenom en förändringsperiod efter att en tränare lämnat efter 22 års fint arbete för Arsenal. Många saker följer med i kölvattnet av en sådan händelse. Vi visste att det här skulle vara en svår process och övergripande är vi nöjda med framstegen Arsenal gjort i år.

Lika övertygad som Kroenke är om Arsenals potential, ser han framför sig att strukturen inom klubben måste fortsätta förändras.
- Jag tror att om man tittar på var vi var för 12 månader sedan ser vi att vi förmodligen övergick till en nordamerikansk eller kontinental europeisk modell där det finns mycket stöd runt huvudtränaren. Det jobbet är så massivt. Det medför massa nya positioner som vi fortfarande håller på att fylla.

Något oväntat diskuterade även Kroenke vilket potentiellt inflytande NFL (National Football League) och amerikansk fotboll kan ha på Arsenal. Visserligen äger Kroenke-familjen LA Rams som förlorade Super Bowl mot New England Patriots i början av februari. Kroenke ser likheter mellan Sean McVay, Rams tränare, och Unai Emery.
- Sean och Unai är mycket jämförbara, bland annat på sättet de närmar sig sina hantverk på daglig basis. De bryter ner data, de är aktiva på träningarna. Deras ledarstil är likartad trots att de befinner sig en halv värld från varandra sportsligt och avståndsmässigt.

Sean McVay kommer att träffa Emery för att den senare ska agera som någon form av mentor, menar Kroenke.
- Unai kommer vara en bra lärare för Sean, och de kan dela sina filosofier med varandra. Detta kommer utveckla Arsenal, avslutar Josh Kroenke.