Medlemmar: 7572 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ljungberg stöttar Nketiah för spel

Ljungberg vill se Nketiah mot Bate

mån 18 feb 2019 kl 15:35

Eddie Nketiah har imponerat på Ljungberg. Nu vill svensken att 19-åringen ska få chansen mot Bate.

Totalt har det blivit fem matcher, varav två från bänken, den här säsongen för Eddie Nketiah. 19-åringen har imponerat i Premier League 2 där han har gjort åtta mål på tio matcher. Fredrik Ljungberg, som tränar U-23 laget menar på att han är redo för spel i Europa League.
- Om han får samtalet så är han redo, utan tvekan, säger Ljungberg till Islington Gazette.

Med Alexandre Lacazette avstängd i returmötet mot Bate är chansen stor för Nketiah att få medverka. Och efter segermatchen mot Spurs U-23 i förra veckan blev "Eddie" hyllad av sin tränare.
- Det är helt upp till tränaren [men] jag har alltid tyckt att vi har spelare [i U23-laget] som är redo att göra ett bra jobb i A-laget.
- Allt jag kan göra är att ge råd och få spelarna redo så fort som möjligt, säger Ljungberg.

Nketiah var med i laget i Vitryssland, men fick inte lämna bänken. 24h senare spelade han istället mot Tottenham i Premier League 2.
- Det är viktigt för Eddie att få spela matcher. Som en anfallare kan du inte bara träna, för du vill hitta den känslan att man kommer i rätt plats vid rätt tid för att göra mål.
- Det är därför jag tycker det är viktigt för Eddie att få spela [för U23-laget] så att han är redo när han får chansen med A-laget. Han behöver matcher, som en anfallare behöver han alltid få spela.

Returmötet mot Bate Borisov är på torsdag klockan 18:55. Om Nketiah får chansen i Lacazettes frånvaro återstår att se.