Medlemmar: 8561 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger prisad vid Laureus Sports Awards

Wenger uttalar sig om Özil

tis 19 feb 2019 kl 09:23

Wenger fick pris på Laureus World Sports Award. Efter det kom frågor om Özil. Fransmannen menar att tysken kan vara lite för bekväm.

Özil fortsätter att vara på tapeten. Arsene Wenger tog emot Liftetime Achievement Award på Laureus World Sports Awards. Efter priscermonin fick Wenger frågor om hans syn på situationen kring Mesut Özil. Tysken skrev i februari 2018 på ett kontrakt som sträcker sig fram till sommaren 2021, med en rekordlön. Wenger ifrågasätter nu ifall det har gjort Özil lite lat.
- Jag tror inte att det är normalt att längden på kontraktet har någonting att göra med laguttagningen. Men ibland finns det speciella fall, säger Wenger till Independent.
- Oftast tror vi att när en spelare skriver på för fem år så har vi en bra spelare i fem år. Men det innebär inte nödvändigtvis att de tränar och spelar sitt bästa. För de kan vara i deras komfort-zon.

Özil har inte startat en match sedan annandag jul - och spekulationerna om hans framtid i Arsenal är i full gång.
- Han har ett kontrakt, men problemet är att om man vill köpa en spelare osm honom måste man spendera £100m, säger Wenger.
- Och för att behålla värdet på en spelare, bortanför Özils fall, handlar det mer om hur fotbollen är strukturerad.
- För att köpa spelare av top-, top-kvalitet behöver du £100m. Så valet du måste göra är att antingen förlänga kontraktet med en spelare som inte kostade oss något, eller om du har pengarna för att köpa en ny spelare.

Priset Wenger vann tilldelas de män och kvinnor för deras åstadkommanden det senaste kalenderåret.