Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Diaby meddelade igår att karriären är över.

Karriären över för Abou Diaby

tis 26 feb 2019 kl 11:43

Han tog ett år off för att göra ett sista försök att komma tillbaka men det gick inte. Idag meddelade Abou Diaby att fotbollskarriären är över.

Abou Diaby spelade bara 22 matcher för Arsenal de fyra sista säsongerna. Totalt blev det 180 matcher och 19 mål för den skadedrabbade fransmannen. Säsongerna 15/16 och 16/17 försökte mittfältaren få fart på karriären i Marseille - men det gick inte.
Då bestämde han sig för att ta ett år från fotbollen för att se om det gick att göra ett sista försök att komma tillbaka.
Det lyckades tyvärr inte.

Igår meddelade Diaby att karriären är över.
- Det är rätt tillfälle för det. Under ett par år har det varit svårt för mig att komma tillbaka på grund av mina fysiska problem. Det här är ett tufft beslut. Jag har tänkt på det mycket men känner mig bekväm med det. Efter Marseille gav jag mig själv ett år för att komma tillbaka, men det var svårare än jag trodde så jag bestämde mig för att sluta.

Abou Diaby kom till Arsenal i januari 2006. Arsene Wenger trodde stenhårt på den långe centrala mittfältaren - trots att han i sin franska klubb Auxerre klassades lite som en överskottsspelare då han inte slog igenom som man förutspådde.
Men i norra London hände det grejer.
Tyvärr kom också de svåra skadorna ganska omgående efter det att den då 19-årige Abou hade slagit sig in i Arsenals A-lag. För på våren 2006 satte Dan Smith i Sunderland in en välriktad tackling och Diaby bröt vristen och skadade ledbandet. Läkarna sade att skadan var så svår att den kunde ha grusat hela karriären. Det krävdes tre operationer för att få saker och ting i normal ordning.

Igår kväll sade Diaby så här om Wenger:
- Jag har inte ord för att beskriva hur jag känner. Arsene är massor med saker i ett. Han tog mig till England, han trodde på mig, han hade tålamod, han gav mig självförtroende när jag inte hade något själv och han gav mig otroligt med support. Jag har inte ord nog att tacka honom.

Diaby gjorde totalt 16 landskamper för Frankrike. Ett mål blev det. Mot Finland 2012. Det var det första målet som Les Blues gjorde under tiden som Didier Deschamps tid som förbundskapten.