Medlemmar: 6108 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Leno number one, Leno, Leno - number one!

"Stolt över att vara nummer 1"

tor 28 feb 2019 kl 21:51

Han har kommit in bra i sin nya kubb - och senaste tiden har Bernd Leno imponerat. - Det gör mig stolt att vara Arsenals nummer 1 i Premier League., säger tysken.

Bernd Leno fick nöja sig med att vara andrekeeper när han kom till klubben. I början av säsongen gav Unai Emery Petr Cech förtroendet. Men så kom tjeckens skada - och den nye Arsenaltränaren gav Leno möjligheten att visa upp sig.
Efter det har tysken gått från klarhet till klarhet.
Senaste tiden har han varit riktigt bra.

I en intervju med Arsenal.com säger 26-åringen så här om sin första tid i London:
- Det gör mig stolt att vara Arsenals nummer 1 i Premier League.
- Jag är glad över det. Självklart behövde jag lite tid att vänja mig med mina nya lagkamrater, den nya ligan och den nya fotbollen. Det är lite skillnad mot Tyskland. Arsenal min andra proffsklubb i karriären så det var klart att jag behövde lite tid i början. Nu känner jag mig hemma och får självförtroende från mina lagkamrater. Som målvakt måste du ha stort självförtroende och jag är väldigt bekväm med det här laget. Vi spelar på ett annat sätt och för mig och de andra spelarna så behövde vi tid och behövde självförtroende. I början såg vi att vi hade problem med att spela från backlinjen, försvara oss, men jag tycker att det är normalt. Managern sade att vi behövde tid och självförtroende.

- Förra säsongen var inte klubbens bästa och alla behövde självförtroende. Jag tycker att vi har förbättrat mycket och sen hade vi en bra svit av matcher när vi var obesegrade. Vi förbättrar oss fortfarande och måste göra det. Vårt försvar är mycket bättre än för tre månader sedan för alla jobbar mycket bättre. Det är vad som är viktigt för alla i det här laget.