Medlemmar: 8804 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Aubameyang missade straff i slutskedet av matchen

Straffmiss kostade oss segern

lör 2 mar 2019 kl 16:08

Delad poäng i säsongens sista North London Derby. Kane gjorde mål på straff och Aubameyang missade en i slutminutrarna. Arsenal fortsätter att jaga Spurs i tabellen.

Matchhändelser:

Första halvlek:
2: kanonläge för Lacazette. Iwobis inspel via Tottenhamspelare. Svagt avslut.
4: Bra Spurssekvens. Dock ingen riktig målchans.
10: Bra läge för Mhitaryan men klen passning.
16: MÅÅL!!! 0-1 Ramsey! Sanchez felbedömer en boll på mittplan och Lacazette sätter den i djupet på Ramsey. Walesaren blir fri från halva och är iskall. Rundar Lloris och lägger in bollen.
22?: Tottenham får frispark i farligt läge, Harry Kane når högst och nickar bollen i krysset - otagbart för Leno. Men offside är vinkat.
31: Tottenham med ett längre anfall. Eriksen tar skottet, utanför.
33: Spurs har tagit över lite mer och anfaller igen. Son tar avslutet, men styrs undan till hörna.
39: Vertongen testar skott från distans - men en bit utanför. Dålig kvart av Arsenal.
41: Fint anfall av Arsenal. Iwobi får bollen, tar sig in i boxen och går på avslut. Lloris räddar. Lite halvtamt avslut, men fint förarbete av nigerianen.
44: BERND LENO! Wow. Kane till Eriksen i boxen, men Leno är snabbt ute och räddar avslutet. Returen ut till Sissoko som skjuter men Leno är snabbt uppe och gör en monsterräddning. Fantastiskt av tysken.

Andra halvlek:
46: Byte Arsenal. Guendouzi ut och Torreira in.
53: Ojojoj. Iwobi spelar fram Monreal som spelar in bollen inåt bakåt till Lacazette i ett bra läge. Men avslutet var verkligen inte bra. Borde vara 0-2.
55: Eriksen slår en frispark in i boxen som Mustafi skarvar. Bollen till Alderwield som går på skott och träffar burgaveln.
56: Byte Arsenal. Lacazette ersätts av Aubameyang.
58: Mkhitaryan drar ner Kane lite onödigt på mittplan och blir varnad.
59: Byte Spurs. Wanyama ut och Lamela in.
63: Varning. Lamela går in hårt mot Xhaka och blir varnad.
68: Varning. Rose plockar ner en boll i boxen, Leno är snabbt ute och blockar och Rose sätter upp hela fotsulan i magen på tysken. Solkar varning.
72: Byte. Ramsey ut och Özil in.
73: Varning. Mustafi trycker till Kane i ryggen, straff dömt till Spurs och gult kort för Mustafi.
74: Mål. Kane gör mål på straffen, 1-1. Repreisbilderna visar dock att Kane var offside, så straffen skulle aldrig dömts.79: Byte. Son ut och Llorente in för Spurs.
84: Varning. Llorente hoppar högt med armarna i en duell med Koscielny. Gult kort. Llorente.
90: Sanchez fäller Aubameyang. Straff dömt till Arsenal.
90+1: Aubameyang tar hand om straffen. Men straffen är lös och nästan mitt på målvakten. Riktigt dåligt. Lloris klarar returen.
90+5: Utvisning. Torreira går in stenhårt med dobbarna i benet på Rose. Direkt rött för Lucas Torreira.

Tre tankar om matchen

En usel domarinsats
Anthony Taylor och linjedomaren gjorde ingen superdag på Wembley. Det var en hel del lägen där felaktiga beslut togs, för bägge lagen. När Harry Kane får straff står minst fyra Spurs-spelare offside när frisparken slås, varav Kane är en av dem. Linjedomaren kan inte missa det där. Sen får vi tillbaka en straff i slutet, och även den var inte glasklar. Det kändes väldigt billigt och hade den dömts åt andra hållet hade man varit ursinnig. Sen slår Aubameyang en helt bedrövlig straff, så det var väl lite karma åt det hållet. Torreiras utvisning är solklar, dobbarna ska inte vara upp på det viset. Men Rose borde blivit utvisad när han gör en liknande tackling på Leno tidigare i matchen. När Aubameyang tar straffen är Vertonghen redan långt inne i boxen, samma spelare är senare den som blockerar returen. Nej, en hel del hade kunnat dömas annorlunda.

En viktig poäng
Även om det känns tungt direkt efter matchen, i och med hur det såg ut på slutet, så är det här en bra poäng. 1-1 borta mot Tottenham är inget dåligt resultat. United har en chans att gå om oss nu om de vinner mot Southampton. Men den här poängen kan visa sig vara viktig när vi är inne i de sista omgångarna på säsongen. Såklart vill man alltid ha mer när man möter Tottenham. Men när känslorna lägger sig så är detta inget dåligt resultat - tvärtom. Nu har vi bara Manchester United kvar att möta av de stora lagen denna säsong, vinner vi där har vi stor chans att säkra topp fyra.

Ramseys sista derby
Det hade kunnat bli ett drömslut för Ramsey i sitt sista North London Derby. Målet han gör är fantastiskt. Att sprinta i full fart i 60 meter, föra med sig en boll och ha kylan att runda keepern är inte lätt. Hatten av till Ramsey för det. Totalt sprang han precis under en mil på de 70 minuter han fick spela. Det är imponerande. Även om hans framtid är spikat i Juventus när säsongen är över så slutar han inte kämpa för klubben på planen. Han kommer bli saknad Aaron Ramsey.

Spelarbetyg

19. Bernd Leno 8
Wow, vilka räddningar. Bernd Leno gjorde verkligen en fantastisk match idag. De två dubbelräddningarna i första halvlek är världsklass. Matchens lirare i min bok.

20. Shkodran Mustafi 5
Fungerade helt okej som högerback, men tar inte mycket risker. Heller inte den skarpaste i offensiven. Klumpig som drar på sig straffen, även om det ska vara offside.

5. Sokratis Papastathopoulos 8
Har full kontroll i backlinjen och gör en strålande insats. Harry Kane hade det tufft.

6. Laurent Koscielny 8
Tacklas, sliter, vinner boll och är en jobbig försvarare att möta. Återigen en bra insats av Kos.

18. Nacho Monreal 7
Fin insats av spanjoren. Bra i defensiven och borde fått en assist i protokollet när han spelar fram Lacazette.

29. Matteo Guendouzi 4
Gör ingen strålande insats och blir utbytt i halvtid. Hände inte riktigt med i tempot.

34. Granit Xhaka 6
Sliter och tacklas en hel del på mitten, men lite för sölig med boll.

7. Henrikh Mkhitaryan 6
Försöker offensivt och har en del bra aktioner, men inte lika bra som sist.

8. Aaron Ramsey 7
Målskytt och sprang nästan en mil. Fin insats av Waelsaren i sitt sista NLD.

17. Alex Iwobi 6
Om Iwobi lär sig skjuta kommer det bli en riktigt bra spelare, nu är avsluten taffliga och slutprodukten är inte bra nog. Blandar och ger.

9. Alexandre Lacazette 5
Missade sina lägen, men assisterade Ramsey fint till målet. Bra arbetsinsats.

Inhoppare:
11. Lucas Torreira 5
Onödigt hård tackling som leder till rött kort, därav lite lägre betyg.

14. Pierre-Emerick Aubameyang 3
Man FÅR inte missa straff i sista minuten i ett derby. Slarv.

10. Mesut Özil 6
Gör ett godkänt inhopp och ökar kreativiteten offensivt.