Medlemmar: 7639 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Leno trivs bra i norra London.

"Jag behövde skriva på för Arsenal"

mån 4 mar 2019 kl 14:26

Han har etablerat som nummer ett. Nu säger Bernd Leno att han hoppas Arsenal når Champions League och kan vinna en titel på vägen.

Bernd Leno har radat upp fina räddningar och bra matcher i Arsenaltröjan den senaste tiden.
Nu berättar tysken om flytten från Leverkusen till norra London.
En sommartransfer som blev given till slut.
- Att spela i Premier League var ett väldigt spännande alternativ för mig och jag kände några spelare sedan innan. Jag har känt "Musti" i tio-elva år, vi växte upp tillsammans i ungdomslandslagen. Jag hade spelat med Mesut i i landslaget och jag kände till Miki, Auba och Granit från Bundesliga. Innan jag bestämde mig så snackade jag mycket med Musti och Mesut. Båda sade att Arsenal är en storklubb och att jag skulle älska att vara här. Sedan snackade jag med min bror, mina föräldrar och min flickvän. Alla tyckte att det lät spännande. Det var klart att jag behövde skriva på för Arsenal, säger han till Arsenal.com.

Om säsongen hittills säger Leno:
- Det har börjat bra och alla har varit väldigt välkomnande. Jag tycker att vi hade en väldigt bra försäsong och jag har verkligen gillat att jobba med Petr. Han har stor personlighet, väldigt mycket erfarenhet och är en väldigt bra kille. Jag har också en hel del erfarenhet men han har så mycket mer så jag kan alltid lära från honom. Det viktigaste är att vi har kul ihop och pushar varandra. Vi respekterar varandra och jag tycker vi har kul.

- Det är väldigt bra här, sättet vi jobbar på. Laget var väldigt välkomnande från början, så jag gillade att vara här. Jag vill spela, jag vill vara nummer ett och jag vill bli bättre. När säsongen summeras vill vi tillbaka till Champions League förstås och förhoppningsvis kan vinna en pokal på vägen.