Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Walcott nätade mot Marseille 2013 i en av många Arsenalsegrar på fransk mark.

Arsenal trivs i Frankrike

tor 7 mar 2019 kl 17:45

Arsenal gillar Frankrike. Det är sedan gammalt. Gunners åker sällan hem från besvikna.

Europa League mullrar vidare ikväll. Arsenal är i Frankrike för att möta Stade Rennes. Det är den första matchen i åttondelsfinalen.
Vi har kikat närmare på hur det gått historisk när Gunners varit i Frankrike och lirat.
Och statistiken mot franskt motstånd på fransk mark är enastående. Det blir lite mer smärtsamt om man även listar europeiska finaler som vi spelat i landet ...

Här är Arsenals tävlingsmatcher i Frankrike mot franskt motstånd:

16-09-13 PSG v Arsenal 1-1
Champions League
Alexis Sanchez och David Ospina, som var lysande, räddade Arsenal den här kvällen på Parc des Princes i Paris. Olivier Giroud blev utvisad i slutskedet.
Läs mer om matchen här

15-03-17 Monaco v Arsenal 0-2
Champions League
Efter den försmädliga 1-3-förlusten hemma behövde Arsenal vinna med 3-0 borta i Monte Carlo. Det blev "bara" 2-0 och det var tack och adjö i CL efter att vi släppt in mål på fel arena. Giroud och Ramsey målskyttar.
Läs mer om matchen här

13-09-18 Marseille v Arsenal 1-2
Champions League
På ett Stade Velodrome under ombyggnad öppnade Arsenal gruppspelet på bästa sätt genom en öppningsseger nere vid Medelhavet. Ramsey och Walcott målskyttar för Wengers gäng.
Läs mer om matchen här

12-09-18 Montpellier v Arsenal 1-2
Champions League
Giroud från start mot sin gamla klubb, men det var Gervinho och Podolski som fixade målen som gav seger mot det franska mästarlaget.
Läs mer om matchen här

11-10-18 Marseille v Arsenal 0-1
Champions League
Det såg ut att gå mot 0-0 men Aaron Ramsey fixade en sen seger för Arsenal i den här gruppspelsmatchen när han nätade i slutskedet.
Läs mer om matchen här

02-10-02 Auxerre v Arsenal 0-1
Champions League
Bara ett par minuter in i den andra halvleken fixade Gilberto Silva segermålet för Arsenal - som lade grunden till vidare avancemang i Champions League.
Läs mer om matchen här

01-02-13 Lyon v Arsenal 0-1
Champions League
Fjärde raka 1-0-segern för Arsenal. Thierry Henry gjorde målet assisterad av en ung Ashley Cole. Yeeeeeeees!, med några e:n till, löd ingressen på Arsenal.se
Läs mer om matchen här

00-04-20 Lens v Arsenal 1-2
UEFA-cupen
Arsenal hade med sig 1-0 från den första semifinalen på Highbury och kunde vinna igen i Frankrike. 2-1 och mot Köpenhamn och final. Henry och Kanu målskyttar.

99-12-09 Nantes v Arsenal 3-3
UEFA-cupen
Arsenal, som åkte ur Champions League-gruppen med Barcelona, AIK och Fiorentina, fick spela UEFA-cupen. Där väntade Nantes i den tredje omgången. 3-0-seger på Highbury och sedan 3-3 i Frankrike. Overmars, Henry och Grimandi målskyttar.

98-09-15 Lens v Arsenal 1-1
Champions League
Arsenals första Champions League-match. Overmars gav Gunners ledningen, men hemmalaget kvitterade i slutet. Gunners spelade hemmamatcherna på Wembley och blev "bara" trea i gruppen som också innehöll Dynamo Kiev och Panathinaikos.

95-03-16 Auxerre v Arsenal 0-1
Cupvinnarcupen
Kvartsfinal, match två. Efter 1-1 på Highbury grejade Ian Wright segern på Stade de l'Abbé-Deschamps och Arsenal gick till semifinal där Sampdoria väntade.

94-03-29 PSG v Arsenal 1-1
Cupvinnarcupen
Semifinal match ett. Ian Wright gav Arsenal ledningen på Parc des Princes. David Ginola kvitterade. Kuriosa: Svenske Leif Sundell dömde matchen. Arsenal vann returen på Highbury och gick till final mot Parma i Köpenhamn.

70-12-17 Rouen v Arsenal 0-0
Inter-Cities Fairs cup
Åttondelsfinal. Arsenal vann med 1-0 och gick vidare efter den mållösa matchen i Frankrike.

Arsenals matcher i Frankrike mot icke-franskt motstånd

06-05-17 Barcelona v Arsenal 2-1
Champions League
En match vi gärna glömmer. Men för er som vill uppleva det som hände på Stade de France i Paris igen finns en rapport nedan ...
Läs mer om matchen här

95-05-10 Arsenal v Zaragoza 1-2
Cupvinnarcupen
Arsenal hade chansen att vinna turneringen för andra året i rad, men det gick inte. Det stod 1-1 efter full tid (Hartson målskytt för Arsenal) när allt pekade på ett straffavgörande. Då skickade Nayim iväg en lyra från typ mittplan som seglade in över Seaman.