Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nu är det slutspelat för Frimpong.

Karriären över för Frimpong

fre 8 mar 2019 kl 13:47

Efter flera år av knäproblem går det inte att fortsätta. Emmanuel Frimpong meddelade sent igår kväll att proffskarriären är över.

Emmanuel Frimpong gick hela vägen från Arsenals knattelag till A-laget. Sommaren 2010 imponerade han på försäsongen men kort därefter skadade han knät svårt och missade hela säsongen.
Frimmys tid i rampljuset kom säsongen efter, 2011/2012.
Då fick mittfältaren göra Premier League-debut och han spelade 14 matcher i Wengers lag innan han i januari blev utlånad till Wolves.
Mest ihågkommen är han för sitt röda kort i hemmapremiären mot Liverpool.

Säsongen efter blev det bara två framträdanden för Frimpong. Båda i Ligacupen. Sen var tiden i Arsenal förbi. Det blev dock två låneperioder till (Fulham och Charlton) innan han vintern 2014 såldes till Barnsley.
Efter det har det bara gått utför för mittfältaren som varit i Ryssland, Sverige (AFC Eskilstuna) och på Cypern och lirat.
Han har även försökt etablera sitt klädmärke Dench men det känns som att det försvann nästan lika snabbt som det dök upp.

Igår kväll meddelade 27-åringen att proffskarriären är över. På Twitter skrev Frimpong att de knäproblem han haft de senaste fem åren sätter stopp för fortsatt spel. Han har inte lirat sedan november 2017 och han kommer inte genomgå någon operation nu för att försöka komma tillbaka.
"Jag njöt inte av att spela fotboll med den smärtan", skriver han.

Barndomskompisen Jack Wilshere skrev på Twitter så här efter beskedet:
"From under 11's to first team...Frimmy it was a pleasure my friend! Good luck to you and your family in the future mate. Happy retirement".