Medlemmar: 4772 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det går bra för Martinez i Reading.

"Jag behövde få spela matcher"

tor 21 mar 2019 kl 17:18

Han stannade i Arsenal och skulle få speltid. Men när Emiliano Martinez bara fick spela en gång på hösten var det dags att ge sig av. - Jag behövde få spela matcher, säger keepern.

Han har spenderat tid på lån i Oxford United, Sheffield Wednesday, Rotherham United, Wolverhampton Wanderers och Getafe.
Den här våren är det Reading som gäller.
I slutet av januari blev det klart att Emiliano Martinez lirar med Championshiplaget resten av säsongen.
- När jag stannade i Arsenal lovade de mig matcher, men under fem månader, när jag hade tränat bra, haft en hel försäsong med fantastiska matcher, så trodde jag att jag hade chansen. Men när du har 20 matcher och du är involverad i en så behövde jag gå på lån för att få spela matcher, säger han till klubbens hemsida.

I bottenlaget Reading har argentinaren blivit en populär figur. Och det har gått bra för honom på planen också.
När han kom till Madejski Stadium låg klubben under nedflyttningsstrecket.
Nu har man kravlat sig över det och Martinez hoppas laget kan klara sig kvar i den näst högsta engelska serien.
- Det var en stor utmaning för mig att gå till ett lag som låg på nedflyttningsplats i Championship, med en knäckt spelartrupp där kanske spelarna slogs i omklädningsrummet. Du vill inte kliva in där och inte känna dig trygg. Men det har överraskat mig hur spelarna är. Det är verkligen en vänlig klubb, alla ler och jag undrade hur laget kunde ha så bra spelare och ligga på nedflyttningsplats. Vi har bara förlorat en av sju matcher, sen släppte vi in mål efter 40 sekunder mot Sheffield United. Det hade blivit en annan match om den bollen inte gått in. Men vi gör bra saker.

Han säger också att han hade andra erbjudanden innan han skrev på för Reading - och berättar om beslutet att stanna i London.
- Jag hade anbud från utlandet men sedan kom Reading in. Vi har precis fått barn, jag känner till ligan, klubben och så klart Sal Bibbo som var min coach i Arsenal. Han sade att den här klubben, som vill spela från försvaret, vilket passar mig, var väldigt bra för mig. Det känns som att mitt beslut att komma hit betalar av sig nu. Ibland fattar man fel beslut. Det känns som att Reading passar mig, men det är inte över än. Vi har fortfarande tio matcher kvar och vi behöver vinna. Men vi är på rätt väg.

Det har snackats om att Martinez ska ges rollen som andrekeeper i Arsenal nästa säsong när Petr Cech slutar.