Medlemmar: 8705 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Emery kunde fira en 2-0-seger mot Napoli.

Emery: "Det är ett bra resultat"

fre 12 apr 2019 kl 12:28

2-0 i första matchen mot Napoli. Unai Emery var nöjd. Både med resultatet och med insatsen.

Arsenal på hemmaplan är en lyckad kombo. Igår kväll var inget undantag när den första kvartsfinalen i Europa League spelades. The Gunners var bra - och slog Napoli med 2-0.
- Vi visste att det första matchen var väldigt viktig för oss för att få en bra känsla och ett bra resultat. Vi förtjänade resultatet. De två halvlekarna var väldigt annorlunda. I första så kontrollerade vi spelet väldigt bra med vårt positionsspel och hade mycket folk med i boxen, gjorde två mål och skapade chanser. Vi släppte inte till mycket, de hade bara en chans i första. Den andra halvleken var annorlunda för de hade mer kontroll och mer possession, men våra omställningar var bra. Vi gjorde inga mål men skapade väldigt bra chanser. Jag tycker att det är ett bra resultat, men vi vet att det kommer att bli väldigt tufft för våra insatser på hemmaplan är normalt väldigt starka.

Arsenal hade, trots att Napoli spottade upp i sig andra, ett par ypperliga lägen att öka ledningen.
Men något tredje mål kom aldrig.
- Jag tycker att resultatet är rättvist. De hade också två chanser, men gjorde inget mål. Kanske att vi hade chanser för ett tredje mål, men jag tycker att vi ska vara nöjda med resultatet. 2-0 är ett bra resultat, 3-0 också. På bortaplan kommer vi spela 90 minuter väldigt annorlunda för de kommer vara mer konkurrenskraftiga än vad de var här på deras stadion med deras fans. Vår utmaning är att vi ska vara bra på bortaplan.
Hur ser du på chanserna att gå vidare?
- Det är 50/50. Det här resultatet förändrar inte tanken jag hade på förhand. Det är ett bra resultat som ger oss viss fördel, men nu ska vi spela borta.