Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Polarna Unai Emery och Javi Gracia ställs mot varandra ikväll när Arsenal möter Watford.

"De är ett tufft lag att bryta ner"

mån 15 apr 2019 kl 13:08

Jakten på Champions League rullar vidare. Ikväll väntar Watford borta. - De är ett tufft lag, säger Unai Emery.

Unai Emery och Watfords tränare Javi Gracia är goda vänner och känner varandra väl. Ikväll ställs de mot varandra igen när The Gunners reser till Vicarage Road.
Inför matchen säger Emery att den första han ringde när intresset från Arsenal dök upp var just Gracia.
- När möjligheten dök upp att gå till Arsenal, den första personen, den första tränaren i fotbollsvärlden som jag ringde var han. Jag ställde frågor om fotbollen här, klubbarna och Arsenal. Han rekommenderade mig att komma hit, säger Emery som spelade ihop med Gracia i Real Sociedad för mer än 20 år sedan.

Arsenal, som förlorade senast i ligan, har halkat ner till en sjätteplats i tabellen - men kan ta sig tillbaka in i topp fyra vid seger mot Watford.
Emery väntar sig dock en tuff match.
- De är ett tufft lag att bryta ner för de är defensivt väldigt starka. De är organiserade med bra kapacitet offensivt för de har skapat bra rörelse och bra ide. Det kräver mycket från oss, men det är en bra match och jag uppskattar det. Jag vill spela matcher mot Javu Gracia och Watford för de har en bra säsong.

The Hornets blev förra söndagen klart för FA-cupfinal när man slog Wolves med 3-2 på Wembley. Matchvinnare i förlängningen blev Gerard Deulofeu. En spelare Emery tränat en säsong i Sevilla.
- Han spelar väldigt bra just nu. Han gjorde skillnaden förra veckan i cupsemifinalen med två fantastiska mål. Jag gillar honom mycket. Jag tycker att Javi Gracia gör ett stort jobb med honom och han gör nu stora matcher.