Medlemmar: 8784 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal är taktiskt och defensivt bättre säger Laca.

Lacazette om skillnader mellan Emery och Wenger

lör 20 apr 2019 kl 21:35

Inför matchen mot Crystal Palace på påsksöndagen har Sky Sports gjort en intervju med Alexandre Lacazette där han bland annat pratar om skillnader mellan Arsene Wenger och Unai Emery.

Alexandre Lacazette har under i stort sett hela säsongen presterat bra även om laget har haft svackor. Trots dessa svackor har man spelat sig till en position där vi har inte bara fjärdeplatsen utan också tredjeplatsen i egna händer som läget är just nu. Och Lacazette själv tycker att laget blir bättre och bättre för varje månad:
- Vi blir bättre och bättre, vi har jobbat mycket med det taktiska och att bli stabilare bakåt. En skillnad mellan Wenger och Emery är att det är mycket taktik som ska nötas in och vi ser mycket på videoklipp, men det är alltid svårt att jämföra managers för de har alla sina olika metoder.

Arsenal har redan, med fem matcher kvar, fler poäng än man tog på hela förra säsongen. Defensivt har det dock varit mer än lovligt osäkert under långa stunder och då framför allt på bortaplan, men kanske är man på väg att få ordning på det.
- Ett av Emerys mål var att vi skulle släppa in färre mål, och även om vi har släppt in många mål så höll vi nu nollan på bortaplan senast och nu vill vi göra det igen. Vi har allt i egna händer, vinner vi alla matcherså når vi Champions League så nu måste vi göra allt vi kan för att ta oss dit.

Alexandre spelade inte alls i segermatchen mot Watford i måndags, men det ser han som en del av jobbet:
- Alla spelare vill spela alla matcher. Jag vill vara där ute och hjälpa mina lagkamrater att vinna matcherna, men får jag inte spela så måste jag hantera även om det inte alltid är så enkelt. Managern bestämmer, det är ett svårt jobb och vi spelare måste respektera hans beslut.