Medlemmar: 8777 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mustafi får hård kritik efter matchen mot Palace.

Emery vill inte peka ut Mustafi

tis 23 apr 2019 kl 09:20

Efter matchen mot Crystal Palace har Shkodran Mustafi fått ta emot mycket kritik från flera olika håll. Emery är dock ovillig att göra tysken till syndabock för den förlorade matchen.

Arsenal hade en bra chans att koppla greppet om en topp fyra placering i och med matchen mot Crystal Palace, en av mycket få hemmamatcher på Emirates kvar den här säsongen och där vi varit starka. Tyvärr lyckades laget inte få ordning på försvaret och den spelare som fått utstå mest kritik efter matchen är Mustafi.

Det är inte direkt första gången som Mustafi får kritik för sitt dåliga försvarsspel och bland supportrar är känslan att många har fått nog. När Emery fick frågan efter matchen var han dock ovillig att utse en specifik spelare till syndabock.
- Jag tycker att han är en bra spelare. Jag pratar hellre om hur stabil han varit under säsongen. Vi gör allt vi kan för att ge våra spelare förutsättningarna att kunna prestera på topp. Det är inte enkelt att försvara sig mot spelare som Benteke och Zaha. Under hela säsongen tycker jag att han varit konsekvent i sitt spel.

Det är förståeligt att en tränare inte vill hänga ut specifika spelare och man kan knappast förvänta sig att Emery ska såga Mustafi helt efter matchen. Trots det får man i alla fall hoppas att han kan se det som vi andra ser: att Mustafi helt enkelt inte är tillräckligt bra. Nu återstår fyra matcher innan ligan avgörs och allt är fortfarande i våra egna händer.