Medlemmar: 8802 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Har Mustafi gjort sitt i Arsenal?

Mustafi påväg bort från Arsenal

ons 24 apr 2019 kl 10:46

Unai Emery sägs vilja bygga om i Arsenal. Ett par spelare har tidigare ryktats lämna klubben för att göra plats för nya. Shkodran Mustafi är en av dem.

Det har varit en tuff säsong för Shkodran Mustafi. De defensiva misstagen har radat upp sig, och senast mot Crystal Palace blev mittbacken uthängd som syndabocken i förlusten. Nu ryktas det om att detta kan bli Mustafis sista säsong i Arsenal.

Det har varit en hel del snack om Unai Emerys budget denna sommar. Vissa medier rapporterar £45m medan andra pekar på över £100m om The Gunners når Champions League. Men för att få in nya spelare behöver en del få lämna. Daily Mail rapporterar att Mkhitaryan, Mustafi och Özil ska vara några som Emery önskar att göra sig av med.

Mustafi kom till Arsenal 2016 från Valencia för £35m. Även om mittbacken har en världsmästarmedalj i bagaget kan den summan bli svår att matcha. Men klubben ska nu ha öppnat för bud om 27-åringen.

Mesut Özil och Henrikh Mkhitaryan tjänar £350 000 respektive £180 000 i veckan. Klubben sägs vara beredda att släppa bägge två i sommar då deras lön är för hög.

Övriga spelare som är på väg bort:
Danny Welbeck - utgående kontrakt
Callum Chambers
Mohamed Elneny
David Ospina - klausul av lån till Napoli
Carl Jenkinson - utgående kontrakt
Petr Cech - pension
Aaron Ramsey - klar för Juventus
Stephan Lichtsteiner - utgående kontrakt