Medlemmar: 7584 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Guendouzi eller Torreira i returmötet?

Emery: Därför startade Guendouzi

fre 3 maj 2019 kl 11:05

Guendouzi fick starta på mittfältet igår istället för Torreira. Men fransmannen blev utbytt tidigt i andra halvlek. Nu förklarar Emery varför.

Guendouzi har fått mycket speltid i sin debutsäsong i Arsenal. Den unge fransmannen har imponerat på många och visat på stor potential på mittfältet. Lucas Torreira fick se sin plats på mittfältet övertagen av Guendouzi som fick starta den första semifinalen mot Valencia igår. Efter matchen förklarade Emery varför.
- För att vi behöver även med bollen, ha spelare som har möjligheten mot ett lag som Valencia med två linjer med fyra, att bryta deras linjer med passningar, sade Emery på presskonferensen.
- Jag tänkte med Matteo, att han kan göra det i kombination med Mesut.

Arsenal vände ett 0-1-underläge till 2-1 efter två mål av Lacazette, i första halvlek. Men Emery var inte helt nöjd med spelet.
- Efter den första halvleken, var spelet inte som jag hade tänkt, sade Emery.
- Men, det är bra för vår sammansättning i laget, den uppställning jag tänkte var att kontrollera bollinnehavet, det är anledningen.
- Matteo och Lucas kan hjälpa oss i början, eller ha en inverkan senare. Och, de ger oss olika kvaliteter. De kan spela tillsammans, de kan spela en och en. Det beror på matchen.

Torreira ersatte som sagt Guendouzi i den 58:e matchminuten. Och Emery antydde att Torreira kanske får starta returmötet på torsdag.
- Idag bestämde jag med Matteo att spela passningar framför Mesut, för anfallarna, och även från sida till sida. Det kanske blir annorlunda i returmötet.