Medlemmar: 4735 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Cech vill ta Arsenal till finalen i Baku.

Cech vill spela lite till

tor 9 maj 2019 kl 11:15

Karriären är snart över. Men Petr Cech vill spela lite till - och ta Arsenal till final i Europa League.

Ikväll är det dags för returen mot Valencia i Europa League. Arsenal har 3-1 från det första mötet i norra London och har en god chans att nå finalen i Baku den 29 maj.
Det skulle vara ytterst välkommet för klubben.
Men också för Petr Cech som får en match till.

Keepern kommer att lägga av efter säsongen och är sugen på en förlängning av både säsongen och karriären.
Och det kan ju bli så att han får avsluta med en match mot sin förra klubb Chelsea.
- Jag vet inte om det är ett drömscenario. Du har din sista match och det är en europeisk cupfinal och det kan bli mot Chelsea, ett emotionellt tillägg till motståndaren. Det är kanske lite för mycket. Men händer det så händer det. Det är så det är, säger Cech.

Han lämnade Chelsea för Arsenal 2015 och berättar att klubbens ägare Roman Abramovich inte var helt nöjd när det hände.
- Han ville inte se mig i en Arsenaltröja, men han visste att jag hade gjort allt för klubben. Jag förklarade varför jag ville flytta och han typ slöt ögonen och sade "okej, du kan lämna". Jag var nervös för jag hade ingen plan b.

Under sina år i norra London har det blivit en pokal för Cech - FA-cupen 2017.
Det borde blivit en till enligt honom själv.
- Den första säsongen jag var i Arsenal skulle vi ha vunnit ligan. Men vi gjorde några misstag och Leicester hade sin sagosäsong. En sak som har varit frustrerande är att när jag kom hit så ville Arsenal gå längre i Champions League och jag har knappt spelat Champions League. Det är en fantastisk klubb med suveräna människor, med historia och klass, men jag kom hit för att hjälpa till att vinna en europeisk titel, men det är svårt om du inte spelar. Det är därför jag hoppas att det händer nu, för den här säsongen spelar jag i Europa League. Kanske kan drömmen som jag kom hit för bli verklig nu, säger Cech.