Medlemmar: 6089 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kos skadan, slutet med Wenger och början med Emery.

"Jag kommer fightas till slutet"

tor 9 maj 2019 kl 18:31

För ett år sedan var Laurent Koscielny i Spanien och blev svårt skadad. Nu är kaptenen tillbaka för att ta Arsenal till final.

För nästa exakt ett år sedan hade Arsenal chansen att gå till Europa League-final. 1-1 blev det i det första mötet med Atletico Madrid. Men på Wanda Metropolitano i den spanska huvudstaden blev det 1-0 till hemmalaget och drömmarna om en pokal grusades.
För Laurent Koscielny tog matchen slut långt tidigare när han drog av hälsenan.

Mittbacken var borta i sju månader. En hård kamp för att komma tillbaka till toppen.
- De senaste tolv månaderna har varit fantastiska för jag behövde starta från botten och sedan jobba mig tillbaka till min nivå. Jag är mer positiv i livet, i min fotbollskarriär. Jag kommer fightas till slutet för den här klubben, som jag alltid gjort, säger han till Arsenal.com.

Under tiden han var borta så bytte Arsenal tränare. Eran med Arsene Wenger som varade i över 20 år tog slut.
Kos minns mötet när spelarna fick reda på beslutet.
- Han sade att det skulle bli hans sista år och att vi hade två månader kvar att avsluta bra. Alla var chockade inga ord kom fram. Alla var fokuserade på att ge något speciellt till Arsenal och till Arsene. När du är 23 år i samma klubb som har man massor med minnen. Efter matchen, när han pratade, som tror jag att han kom ihåg alla bra minnen. Han ska vara stolt över det han gjorde för vår klubb.

In kom Unai Emery. Kos mötte honom första gången när han var skadad. Om sin nya tränare säger Arsenalkaptenen:
- Han har karaktären att hjälpa den här klubben att nå toppen igen. Han kom hit med kvalitet för att försöka hjälpa oss att bli bättre, så att vi kunna lära oss olika system som han vill spela i matcherna och hur han vill att vi pressar. Vi har gjort framsteg. Han kom med fräscha idéer och vi är nöjda med det.
- Taktiskt har han gett oss olika möjligheter när vi har bollen och när vi ska försvara, hur vi ska bygga spelet. Han vill att vi ska göra det med våra kvaliteter. När vi tappar bollen, de första tio sekunderna behöver vi vinna tillbaka den så snabbt som möjligt. Alla behöver bidra och det är viktigt att visa att vi kan lära oss och vi fysiskt är bättre. Han behöver fortsätta, när du har dina idéer så måste man tro på dem.

Ikväll är Koscielny tillbaka med Arsenal i Spanien.
Förhoppningsvis går det bättre - på alla sätt - den här gången.