Medlemmar: 8905 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Osäkert kring Mkhitaryans deltagande i EL-finalen.

Arsenal oroade för Mkhitaryans säkerhet

fre 10 maj 2019 kl 19:42

Kommer Henrikh Mkhitaryan kunna spela finalen i Azerbajdzjan? Arsenal är oroade över situationen.

Ni kanske kan bakgrunden. Armenien och Azerbajdzjan har inga diplomatiska förbindelser och på grund av säkerhetsskäl har Henrikh Mkhitaryan avstått resor till landet.
Mittfältaren följde inte med i höstas när Arsenal mötte Qarabag och när han med sin förra klubb Dortmund skulle möta Gabala 2015 var det samma läge.
Nu väntar Europa League-final i Azerbajdzjan.
Frågan är bara vad som händer den här gången.

Arsenal har idag uttryckt oro över läget och att man inte fått acceptabla garantier från UEFA att Mkhitaryan kan resa in i landet säkert. Det rapporterar bland annat Guardian.
"Säkerheten för våra spelare är av största vikt. Vi söker garantier från UEFA att det ska vara säkert för Henrikh Mkhitaryan att resa till Baku och Europa League-finalen, vilket både klubben och Micki kräver för honom för att kunna vara med i truppen. Acceptabla garantier har ännu inte getts från UEFA och vi hoppas kunna få det så snart som möjligt. Vi är så klart väldigt oroade över att platsen där finalen spelas kan leda till att Micki kanske inte kan vara med", säger en talesman för klubben till tidningen.