Medlemmar: 4745 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Reiss Nelson spenderade säsongen i Hoffenheim

Lånekollen - hur gick säsongen?

tor 16 maj 2019 kl 07:03

Floppar och succéer. Arsenal hade den här säsongen inte mindre än nio spelare på lån. Men hur gick det egentligen för dem?

Emery skickade ut nio spelare på lån för att få lite mer speltid. Vissa blev skadade, andra fastnade på flygplatser - men en del lyckades och imponerade stort. Här en sammanfattning på Arsenals utlån.

Matt Macey
Position: Målvakt
Utlånad till: Plymouth

Det blev ingen supersäsong för Matt Macey i södra England. 25-åringen blev ingen publikfavorit efter ett par svajiga insatser, och fick inte spela regelbundet. Plymouth åkte även ur League One.

Takuma Asano
Position: Anfallare
Utlånad till: Hannover

Lånet till Hannover blev inte riktigt som väntat. I lånedealen fanns en klausul för tvångsköp om Asano presterade bra. och till en början såg det bra ut. Anfallaren gjorde mål i den tyska cupen, men lyckades inte imponera de kommande matcherna. Istället blev det bänken, och Hannover vägrade spela japanen för att inte trigga klausulen i kontraktet.

Calum Chambers
Position: Back/defensiv mitt
Utlånad till: Fulham

Fulhams Premier League-säsong är nog inget deras fans vill komma ihåg. Londonklubben kommer att spela i Championship nästa säsong - men Chambers imponerade. Till en början fick engelsmannen för det mesta spela i backlinjen, men blev senare uppflyttad till defensiv mittfältare. Han blev ofta vald till matchens lirare och blev hyllad av fansen.

Kelechi Nwakali
Position: Forward
Utlånad till: Porto

Nwakalis utlåning blev likt Asanos inget vidare. Nigerianen gick till Porto i hopp om speltid i A-laget, men fick istället se sin tid i Porto B för det mesta. Där gjorde anfallaren det bra och blev upplockad till Nigerias U-23-lag. När Nwakali senare skulle tillbaka till Portugal gick det inte, då hans single-entry Visa inte längre var giltigt.

Krystian Bielik
Position: Back / Defensiv mitt.
Utlånad till: Charlton

Bielik har haft en bra säsong i League One. Polacken har använts både på mittfältet och i försvaret och har hyllats av tränare och fans. Charlton-tränarna är övertygade om att 21-åringen kan lyckas i Arsenal - men att direkt hoppa två divisioner är ett stort steg. Bielik stod för tre mål och två assisst i League one.

David Ospina
Position: Målvakt
Utlånad till: Napoli

Ospina hade svårt att ta plats i Arsenals A-lag. Istället blev det en säsong i Napoli där colombianen verkade trivas. Ospina lånades ut med en klausul om utköp om han fick spela mer än ett visst antal matcher. Även om Ospina gjorde en bra säsong för den Italienska klubben fick han inte spela då Napoli inte ville trigga utköpsklausulen. Uttalanden från Napoli tyder dock på att de vill ha kvar Ospina, men de kanske inte är beredda att betala den peng som klausulen krävde.

Reiss Nelson
Position: Forward
Utlånad till: Hoffenheim

Nelson gjorde supersuccé i början av sitt lån i Tyskland. Mål, assist och var en högst delaktig i mycket av Hoffenheims offensiv. 19-åringen höjdes mångas ögonbryn och frågan varför han lånades ut började ställas. Men sen kom ett par skador, och att ta sig tillbaka in i startelvan igen visade sig inte vara allt för enkelt. Det blev totalt sju mål och en assist i Bundesliga för Nelson – ett fullt lyckat lån.

Emiliano Martinez
Position: Målvakt
Utlånad till: Reading

Det blev ett lyckat lån även för Martinez. 18 matcher i Championship, 23 insläppta och fem hållna nollor. Den argentinske keepern blev populär i Reading och spelade en stor faktor i att laget höll sig kvar. Ryktet säger att ”The Royals” vill värva Martinez på en permanent basis i sommar, men frågan är om Emery vill ha honom som back-up nu när Cech inte längre är kvar.

Emile Smith Rowe
Position: Mittfält
Utlånad till: RB Leipzig

Smith Rowe gjorde sitt namn känt med ett par riktigt fina inhopp i Arsenaltröjan. Under försäsongen i Asien var många blickar vända mot 18-åringen. Och förhoppningarna var stora. Men tyvärr blev säsongen en stor flopp. Skador höll engelsmannen borta från spel. Det blev endast två inhopp från bänken i Bundesliga.