Medlemmar: 8784 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det var inga problem att ta sig till Baku när Arsenal mötte Qarabag. Men nu när tiotusentals fans vill se finalen mot Chelsea går det knappt att åka dit.

Arsenal kritiska till att spela i Baku

tor 16 maj 2019 kl 13:09

Europa League-final i Baku innebär stora problem för fansen att ta sig dit. Nu går Arsenal ut och ifrågasätter valet av spelplats.

Arsenal och Chelsea fick dela på 12 000 biljetter till Europa League-finalen i Baku, men ingen av klubbarna har sålt slut sina biljetter. Anledningen är enkel - det är en mardröm att ta sig till Azerbajdzjan.
Idag gick Arsenal ut med ett statement där man kraftigt ifrågasätter UEFA och valet av finalarena.
Arsenal.com skriver man:

"Alla inom Arsenal är belåtna med att ha nått finalen av Europa League och vi ser alla fram emot matchen mot Chelsea den 29 maj. Men vi är väldigt besvikna över det faktum att vi på grund av transportbegränsningar bara får 6 000 biljetter av UEFA och det på en arena som tar in över 60 000 personer. Tiden får utvisa om det ens är möjligt att 6 000 Arsenalfans kan gå på matchen med tanke på hur extremt svårt det är att åka dit. Vi har 45 000 säsongskortsinnehavare och att så många kommer missa matchen på grund av att UEFA väljer en sådan arena med så begränsade resemöjligheter är helt verkligen inte rätt. Verkligheten är sådan att det oavsett lag som nått finalen så hade inte efterfrågan kunnat mötas. Vi har fått massor med klagomål från våra fans och vi delar verkligen deras åsikt. På uppdrag av våra fans så skulle vi vilja veta hur finalarenorna väljs ut och hur man väger in att fansen ska kunna resa dit och se matchen. För framtiden så uppmanar vi UEFA att säkerställa att logistiken för fansen spelar en nyckelroll när man väljer finalarenor. För det som hänt den här säsongen är oacceptabelt och får inte hända igen. Vi kommer gladeligen att vara med i en framtida diskussion för att undvika en att något sådant här händer igen".