Medlemmar: 8904 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Senaste gången Arsenal var på besök i Baku var det mycket billigare att ta sig dit.

UEFA svarar på Arsenals kritik

lör 18 maj 2019 kl 15:35

I dagarna släppte Arsenal ett uttalande där man öppet kritiserade UEFA för valet att lägga Europa League-finalen i Baku vilket skapat problem för både supportrar och spelare. Nu har UEFA kommit med ett svar.

Valet att lägga Europa League-finalen i Baku har skapat problem för supportrar som har svårt att ta sig dit och Arsenal som ni ställer in sig på att behöva lämna Mkhitaryan hemma på grund av hans Armeniska ursprung. UEFA hävdar i svaret att de prioriterar supportrarna, något som känns ihåligt med tanke på hur många supportrar till både Arsenal och Chelsea som blir tvungna att stanna hemma då det helt enkelt är för komplicerat att ta sig till Baku.

I svaret till Arsenal hävdar man bland annat att man arbetar för att hitta bra lösningar för supportrar som vill ta sig till Baku, men matchen är nu bara ca 1,5 vecka bort och ännu har inga konkreta förslag på alternativa lösningar presenterats. Flygbiljetterna är fortfarande orimligt dyra, både från London och från Stockholm, och att biljetterna ens har släppts till försäljning för klubbens Red Members visar att många har problem med att ta sig till matchen.

Även om det är en fin idé att låta alla UEFA:s länder få chansen att vara värdar för de europeiska finalerna borde man ha kunnat räkna ut redan från början att Baku inte var ett bra alternativ. Nu kompliceras det hela ytterligare av att det är två lag från London, något som såklart trissar upp priserna på flygbiljetter ännu mer, men oavsett vilka lag som hade tagit sig till final så hade resandet blivit ett problem.

Du kan läsa hela UEFA:s svar till Arsenal här.