Medlemmar: 4874 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Emery kan konstatera att han får klara sig utan Mkhitaryan i Baku nästa vecka.

"Vi respekterar hans beslut"

ons 22 maj 2019 kl 10:29

Henrikh Mkhitaryan åker inte med Arsenal till Baku. Unai Emery säger att det är dåliga nyheter - men respekterar samtidigt beslutet.

Igår meddelades att Henrikh Mkhitaryan inte kommer att åka med Arsenal till Azerbajdzjan för att spela Europa League-finalen nästa vecka. Matchen spelas i Baku och på grund av den pågående konflikten mellan värdlandet och Mkhitaryans hemland Armenien så väljer mittfältaren att avstå matchen.
Han kommenterade det hela så här i sociala medier:
"Efter att ha övervägt alla aktuella alternativ så har vi fattat beslutet att jag inte ska resa med truppen till Europa League-finalen mot Chelsea. Det här en typ av match som vi spelare inte så ofta får spela så jag ska erkänna att det smärtar att missa den. Jag kommer att heja på mina lagkamrater. "Let's bring it home"".

Unai Emery höll presskonferens igår inför finalen nästa vecka.
Ett självklart ämne var Mkhitaryans besked.
- Det är dåliga nyheter, men vi kan inte göra så mycket. Det är ett väldigt personligt beslut och vi behöver respektera det. Jag är inte med på de politiska problemen nu, men jag måste respektera hans beslut.

De lokala myndigheterna har sagt att Mkhitaryan ska kunna vara trygg i landet - vad säger du om det?
- Jag tror på det, men jag vet för jag har snackat med Mkhitaryan och det är ett personligt beslut. Han vill spela och hjälpa oss, men han har snackat med sin familj och de bestämde att inte resa.
- Jag kommer själv från Baskien och vi har haft stora politiska problem som slutade för fem-sex år sedan så jag kan förstå att det är ett väldigt personligt beslut för honom och hans familj och att de tänker på sitt land. Jag kan inte pressa honom att åka med oss för jag respekterar honom.