Medlemmar: 5508 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Petr Cech gillar att lira när pressen är stor.

"Inte tillräckligt med press i Arsenal"

tis 28 maj 2019 kl 17:42

Petr Cech har spelat i båda klubbarna. Imorgon möts Arsenal och Chelsea i Europa League-final. - Det kommer låta konstigt men jag tycker generellt inte det är tillräckligt med press i Arsenal.

När han kom till England från franska Rennes upplevde Petr Cech stora framgångar med Chelsea. 2015 flyttade keepern tvärs över huvudstaden till Arsenal - och nu fyra år senare är karriären inne i den absoluta slutfasen.
Efter säsongen lägger tjecken av.
Bara en match återstår - Europa League-finalen imorgon i Baku mot sin förra klubb Chelsea.

Cech har inför matchen snackat med Evening Standard och där kollar han på skillnader mellan de båda klubbarna.
- Det kommer låta konstigt men jag tycker generellt inte det är tillräckligt med press i Arsenal. Arsene är en riktig gentleman. Hur mycket han än hatar att förlora så förblir han en gentleman. Om du förlorar, vinner, förlorar, vinner, är han likadan. Det är något som jag aldrig upplevt innan. I Chelsea, när vi kryssade, var det begravningsstämning i omklädningsrummet. Det var så illa. Om vi kryssade mot ett topplag på hemmaplan var det som "åh, nej, det är omöjligt att vi inte vann på hemmaplan". Så lät det från alla, spelare och tränare. Pressen har funnits där i varje match sedan jag kom till klubben, säger Cech.

Keepern menar att så inte är fallet i Arsenal.
- Jag känner att när Arsenal måste vinna så vinner vi. Vi åkte till Aten och den sista gruppspelsmatchen 2015 och behövde vinna med 2-0 och vi vann med 3-0. Oavsett hur, vi vann. Den glöden var där när vi verkligen behövde vinna. Det var pressen som pushade oss. Jag håller inte alls med om vad folk säger, att när pressen kommer så förlorar vi. Jag tycker att vi förlorar poäng när det inte är tillräckligt med press. Vi åkte till Everton i april och visste att om vi vann skulle vi gå upp på tredje plats. Om vi förlorade skulle vi vara kvar på fjärdeplats. Vi förlorade. Det var samma sak mot Wolves. Det var alltid "det är ingen katastrof". Vi skulle troligen skapa mer press på alla för det hade gett folk mer att tänka på.
- När vi mötte Napoli kvartsfinalen sade alla "ni är usla borta och de är grymma hemma". Vi vann med 2-0 och alla sade: "hur förklarar ni det här?". Om du är under press och inte spelar bra så förlorar man. Men vi gjorde det inte för pressen var så stor. Man vet att man åker ut om man förlorar. Vi förlorade med 1-3 mot Rennes. Då visste vi att vi var tvungna att vinna hemma och vi vann. Semifinalen? Vi vann. Exemplen finns där.

För någon vecka sedan påstod Sky att det var klart att Cech skulle bli sportchef i Chelsea efter säsongen, men han själv dementerade uppgifterna. Enligt Evening Standard överväger han tre eller fyra erbjudanden och skulle vilja bli tränare eller sportchef.
Imorgon väntar karriärens sista match.
Frågan är bara om han fortsätter i Europa League-kassen eller om Bernd Leno får stå.
Unai Emery sade på dagens presskonferens att han inte bestämt sig.