Medlemmar: 8922 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Delar av Arsenals sektioner på finalen i onsdags såg ut så här.

"Efter 30 minuter kom massa folk in"

fre 31 maj 2019 kl 18:12

Det långt ifrån fullsatt på finalen i onsdags i Baku. Men mitt i den första halvleken öppnade lokala myndigheterna entréerna så folk utanför kunde komma. Allt för att det inte skulle bli för pinsamt.

Att spela Europa League-finalen i Baku var oerhört omdebatterat. Dels för att Henrikh Mkhitaryan inte kunde resa med laget och spela matchen - men framför allt för att finallagens fans hade enorma problem att ta sig dit.
Få flighter fanns tillgängliga.
Och det var väldigt dyrt.

Innan matchen hade både Chelsea och Arsenal skickat tillbaka biljetter till UEFA. Och då ska man ha i åtanke att klubbarna bara fick 6 000 biljetter var till sina fans.
Det var enligt rapporterna fler Arsenalfans på plats men snacket säger att de lämnade åter runt hälften av biljetterna.

Det var även klent med folk på övriga sektioner på Bakus Olympiastadion och den officiella publiksiffran var bara 51 370. Arenans finalkapacitet sägs ha varit 64 000.
Dessutom kommer nu rapporter om att lokala myndigheter mitt under första halvlek bestämde sig för att öppna grindarna så att människor utanför kunde gå in. Det rapporter The Times.
Beslutet ska ha tagits utan UEFA:s godkännande, allt för att de var generade över att det såg så tomt ut på arenan och att tv-världen skulle få se tomma läktaren.

En Arsenalsupporter säger till tidningen:
- Vi var i Arsenalhörnet och det var massor med tomma säten. Men så plötsligt efter 30 minuter som kom det in massor med lokala människor, en del barn. De hade fått Arsenalflaggor att vifta med.