Medlemmar: 3706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Intresse finns för Zaha - men finns degen?

Wilfried Zaha vill till Arsenal

ons 26 jun 2019 kl 15:49

Han vill lämna Crystal Palace och föredrar en flytt till Arsenal. Men har The Gunners råd med Wilfried Zaha?

BBC:s David Ornstein lämnar idag en transfergenomgång för Arsenal och där finns Wilfried Saha med som ett hett namn. Crystal Palace-yttern vill lämna Selhurst Park och är sugen på en flytt till Arsenal.
Arsenal å sin sida vill ha Zaha och såg det som en möjlig transfer om man hade nått Champions League.
Nu blev det inte så ...

Men intresset lär finnas kvar. Ett problem i problem är affären mellan Palace och Manchester United om Aaron Wan-Bissaka, som enligt Ornstein ska vara klar. Men en grej i förhandlingen var att Palace ville få bort den klausul som United har i Wilfried Zahas kontrakt. När yttern såldes tillbaka till Palace 2015 skrevs in att Manchester United ska ha 25% av summan om han säljs vidare då han släpptes tillbaka för bara £6 miljoner. Den klausulen ville man få bort, men det gick inte Manchester United med på.

När nu Palace sålt Wan-Bissaka för £50 miljoner värderar man Zaha till någonstans runt £80 miljoner. Och ska Arsenal ha råd med detta så behöver man sälja spelare för att kunna köpa loss 26-åringen.
Det skulle kunna ske genom att låta Lucas Torreira gå till Milan, som är på tapeten, eller casha in på Pierre-Emerick Aubameyang.
Ornstein skriver att Arsenal inte har några planer på att släppa Torreira och man upplever inte heller att uruguayanen vill bort från klubben.