Medlemmar: 6154 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Saliba kan snart vara klar för Arsenal.

Köp och utlåning nära för Saliba

mån 8 jul 2019 kl 13:43

Affären mellan St Etienne och Arsenal är snart klar. William Saliba kommer köpas loss - och lånas ut till den franska klubben nästa säsong.

Det är Evening Standard som rapporterar att en affär mellan Arsenal och St Etienne för William Saliba är nära. 18-åringen kommer att kosta The Gunners runt £25 miljoner att köpa loss.
Men eftersom den franska klubben kräver att han ska lånas ut tillbaka direkt så kan Arsenal dela upp betalningen på flera år. Detta innebär att man inte behöver ta så mycket av sommarens transferbudget till den här affären.
Å andra sidan värvar man en spelare som man först nästa sommar kommer att få tillgång till.

ES skriver att Unai Emery vill ha in Saliba redan nu, men att klubben rankar honom som en så stor talang att man är beredda på att gå med på St Etiennes krav på en utlåning.
Det ska även vara mittbackens egen önskan att stanna kvar i Ligue 1 en säsong till.
Arsenal tror dock att en deal är nära, skriver journalisten James Olley.

Kommentarer

Bild för Ulf Henningsson

Bra med unga hungriga grabbar,men kite rutin nu tack. 

Bild för ChristerLagerqvist

Håller med. En mittback med rutin nu så att han är inspelad till första seriematchen. Dessutom en ersättare för Ramsey. Det måste ju hända något snart, två 18-åringar och en uppflyttad 19-åring det håller ju inte...

FACup final 1979 Arsenal-Manchester U 3-2

Bild för Andreas Näsström

Verkar vara en bra deal med utlåning så länge vi slipper töma årets transferkassa! Alltid kul med talanger, viktigt att de får speltid och fortsätter ugvecklas