Medlemmar: 4978 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Edu förstärker Arsenals ledning.

Anställningen av Edu klar

tis 9 jul 2019 kl 16:31

Han gjorde 127 matcher som spelare för Arsenal. Idag blev det klart att Edu tar rollen som technical director i klubben.

Brassen Edu spelade i Arsenal mellan 2001 och 2005 och var med och vann två ligaguld och två FA-cuper med The Gunners.
Nu är 41-åringen tillbaka.
Klubben offentliggjorde idag att han tar roll som technical director.
- Arsenal har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta och jag ser väldigt mycket fram emot att komma tillbaka till den här fantastiska klubben i en ny roll, säger han till Arsenal.com.

Det har under månader spekulerats i att Edu ska ansluta till Arsenal efter Copa America. Och så blev det. Brasilien vann titeln och är sydamerikanska mästare för första gången på tolv år.
Efter spelarkarriären har den forne mittfältaren varit sportchef i Corinthinans och nu senast jobbat som koordinator i det brasilianska landslaget.
Han kommer nu att resa med laget på träningsturnén till USA.

Som technical director i Arsenal kommer Edu att koordinera jobbet med A-lagsträningarna, tränarna för akademin och spelarscoutingen. Han kommer även att ha koll på värvningar och se över uppbyggnaden och förstärkningen av truppen.
- Vi har en stark trupp och några väldigt talangfulla unga spelare med fantastiska personer på varje nivå. Jag ser fram emot att göra skillnad, säger han.