Medlemmar: 8519 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Emery var försiktig i sina uttalanden om både matchen och Koscielny i natt i USA.

Emery om Coloradomatchen och Koscielny

tis 16 jul 2019 kl 14:26

Efter 3-0-segern mot Colorado mötte Unai Emery pressen. Arsenaltränaren snackade så klart om matchen - men också om situationen med Laurent Koscielny.

Unai Emery mönstrade ett ungt lag mot Colorado i natt. Det blev seger 3-0 efter mål av Saka, Olayinka och nyförvärvet Martinelli.
Efter vinsten snackade spanjoren med media i Denver.
Om matchen sade han:
- Det var vår första match, vi har jobbat bra i Los Angeles och det var bra att få använda de unga spelarna i den första matchen så att de fick visa sina kvaliteter. Atmosfären var perfekt med många Arsenalfans på plats. Vi har haft en bra dag här.

Om Martinelli kan ta en plats i A-laget den här säsongen:
- Vår plan är att ge alla unga spelare chansen att vara med oss. Först på träning och sen på match, som idag. Planen är att ge dem fler chanser i andra matchen. Gör de bra matcher så kommer de att få vara med oss.

Om att Koscielny val att stanna hemma:
- När försäsongen startade tränade han med oss och jag pratade med honom tre gånger om hans situation. Vi ville att att han skulle kolla med oss på turnén, men han bestämde sig för att stanna hemma. Nu är det en fråga för klubben och spelaren.

Om Kos fortfarande har en framtid i klubben:
- Han har ett år kvar på sitt kontrakt. För mig som tränare är han en viktig spelare. Nu är det en fråga mellan honom och klubben. Klubben och han måste snacka, de pratar om situationen. Jag kan inte säga mer än så. Jag pratade med honom när han kom tillbaka och han beslutade sig för att stanna.

Om han är besviken på det som hänt:
- Det var inga problem när vi pratade med honom och laget, men det är hans beslut. Bara hans. Han pratar nu bara med klubben.