Medlemmar: 8540 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Giroud ger sin syn på Koscielny-gate.

"Jag tycker synd om Koscielny"

tis 16 jul 2019 kl 15:09

Konflikten mellan Laurent Koscielny och Arsenal har inte fått en lösning. Nu kommenterar Olivier Giroud situationen.

Den förre Arsenalstrikern Olivier Giroud, nu i Chelsea, har snackat med BBC:s David Ornstein om situationen mellan Laurent Koscielny och klubben. Det var förra veckan som Arsenal.com lade ut ett statement precis innan man skulle dra iväg till USA på försäsongsturné att lagkapten Koscielny vägrade att resa med.
Nu säger Giroud:
- Det är väldigt tråkigt. Men man kan inte fatta en dom när du inte har all fakta. Jag är ganska säker på att vi inte vet allt i den här situationen.

Ornstein skriver vidare att Arsenal förhandlade med Koscielny om ett nytt kontrakt före Europa League-finalen i Baku. Men mittbacken ska ha varit missnöjd med dealen. Han var också missnöjd med sin egen speltid, hur upplägget var efter skadan. Men också på utvecklingen på laget och klubben.
Därför ska ha bett om att få lämna.
Klubben gick inte med på detta och man hävdade även att det inte fanns någon överenskommelse att han skulle gå göra det. Unai Emery ska ha varit nöjd med 33-åringens comeback och säsong. Spanjoren ser Kos som en viktig spelare inför årets säsong och skulle bara gå med på en försäljning om ett vettigt bud dök upp. Men det har inte kommit.

- Lolo är en väldigt bra vän till mig. Jag har känt honom i tio-elva år. Han har spelat i Arsenal i nio år, varit kapten i många år och varit väldigt respektfull och professionell. Klubben gav honom chansen att spela där och det var en stor, stor möjlighet för honom att visa sin klass i Premier League. Han har alltid varit tacksam för det och varit respektfull mot klubben. Jag förstår inte hur man hamnat i den här situationen, säger Giroud.
- Jag är ledsen för hans skull. Han är en bra person och nu vill media svartmåla honom. Jag är inte i klubben och jag vet inte exakt vad som hänt, men det är helt säkert så att Lolo är skadad av det som hänt. Han är en känslosam person.

I den långa intervjun med den förre Arsenalstrikern snackar han även om att han inte ville lämna klubben när han såldes till Chelsea vintern 2018. Men att ta en plats i det franska landslaget inför förra sommarens VM var så viktigt för honom att han gick till Londonrivalen för att få speltid. Han snackar även om att han förstår Arsenals fans i reaktionerna mot ägaren Stan Kroenke.