Medlemmar: 8782 st.

Nketiah matchhjälte när Arsenal vann

tor 18 jul 2019 kl 11:20

Arsenal inkasserade tidigt imorse den andra segern på försäsongsturnén i USA. Eddie Nketiah avgjorde sent i matchen och kunde säkra en 2-1 seger mot FC Bayern.

I matchen mot Colorado Rapids såg det mer ut som att juniorlaget fick spela. Mot Bayern var det från Arsenals sida ett betydligt mer stjärnspäckat lag som mönstrades.
Arsenal spelade för första gången i det nya gula andrastället, och stundtals såg det lovande ut. Aubameyang såg pigg ut från start och satte direkt press på FC Bayern. I de första 10 minutrarna var det bara Arsenal, och Mkhitaryan var närmst med ett bra skott strax utanför Neuers vänstra stolpe.

I 32:a matchminuten fick Leno göra sitt första ingripande med en fin räddning. Muller är först på ett lågt inspel, men Leno är med på noterna och håller nollan.
Strax före halvtid är det nära att Arsenal tar ledningen när Auba bryter fram i mitten. Özil får passningen, men skottet är rakt på Neuer.

Bayern bytte ut hela laget i halvlek, medan Emery behöll större delen av sitt. Och det blev utdelning nästan direkt. Aubameyang drog fram i den 44:e minuten och spelade ett inspel mot Lacazette, men först på bollen var Poznanski som styrde in bollen i egen kasse.

Auba får en bit därefter en chans att utöka efter att Kolasinac spelat in en låg boll i boxen. Men gabonesen fick inte foten rätt på bollen.

Istället kvitterade FC Bayern i den 71:a minuten. Den föredetta Arsenal-spelaren Serge Gnabry hittade Robert Lewandowski som ganska ohotad kunde hoppa upp bakom Mustafi och göra 1-1.
I den 81:a minuten gjorde Emery ett par byten - och sju minuter senare avgjorde inhopparen Eddie Nketiah när han nådde först på ett inspel. Påpassligt av 20-åringen.

Arsenal fortsätter alltså att vinna på USA-resan - men man kanske inte ska dra allt för stora växlar av detta.