Medlemmar: 5368 st.
Visa menyn

Foto: Christian Backevik

Mislintat lämnade Arsenal tidigare i år. Nu berättar tysken mer vad som hände.

"Den nya ledningen hade sina personer"

fre 19 jul 2019 kl 12:57

Han lämnade Arsenal i februari. Nu berättar Sven Mislintat mer om vad som hände.

Tranfergurun Sven Mislintat plockades in till Arsenal i slutet av 2017 från Borussia Dortmund. Men tyskens tid i norra London blev inte långvarig. Dryga året senare, i februari 2019, lämnade chefsscouten sitt uppdrag i klubben.
Nu är han i VfB Stuttgart.
- Det är det slutgiltiga steget i min karriär. Att få bygga ett lag ger mig massor av motivation, säger.

I en intervju med tyska 11 Freunde, som Arseblog översatt, berättar Mislintat mer om uppbrottet från Arsenal. Han säger att han hade accepterat rollen som technical director när Ivan Gazidis lämnade sin roll som VD.
När Arsenal plockade in Raul Sanllehi och Vinai Venkatesham var Mislintat inte aktuell längre.
Och han lämnade sitt jobb.
- Förra sommaren bytte Arsenal ledning. Jag hade gjort klart med att bli technical director. Då skulle jag varit med och runt laget varje dag. Men den nya ledningen hade sin agenda och sina kandidater. Dessutom hade vi olika syn på saker.
Som vad?
- Tidigare hade vi en stark systematisk inställning till transfers, en mix av att se matcher live och kvalitetsdata och video. Arsenal äger sitt eget analysföretag. Det innebar att vi jobbade fristående. Vi kände till alla marknader och spelare i alla positioner som var aktuella. Det nya ledarskapet jobbar mer med vad de blir erbjudna av andra klubbar och agenter i deras egna nätverk.