Medlemmar: 7610 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Eddie Nketiah hoppas kunna slå sig in i Arsenal den här säsongen.

Emery: "Han ska fokusera på Arsenal"

sön 21 jul 2019 kl 12:07

Målsuccé på försäsongen. Då säger Unai Emery att han sagt till Eddie Nketiah att sluta fundera på en utlåning och fokusera på Arsenal.

Eddie Nketiah avgjorde mot Bayern München i Los Angeles och i natt sköt anfallaren två mål mot Fiorentina i Charlotte.
Nu får anfallaren beröm av Unai Emery.
- Jag är verkligen glad. Under förra säsongen kunde vi under korta perioder ge honom chansen, då gjorde han det bra. Nu har han utvecklas. Den ungdomliga energin är viktig, speciellt Eddie Nketiah. Han spelar och utvecklas bra.

Emery säger att det var aktuellt med en utlåning under förra säsongen men att man valde att 20-åringen skulle stanna i norra London.
Frågan är hur det blir nu?
- I december funderade vi på att låna ut honom till Tyskland. Men vi bestämde att han skulle stanna och träna och utvecklas med oss. När vi startade försäsongen nu hade vi samma plan. Att han ska stanna här. Min idé är att om man utvecklas som han gör så ska man stanna här och få sin chans.
- Jag har pratat med honom och med klubben. Han startade med en osäkerhet om han skulle stanna här eller gå på lån för att få mer speltid hos en annan klubb. Men vi har exempel på spelare som lånades ut förra säsongen men som inte fick spela så mycket som de ville. Jag har sagt åt honom först vara fokuserad på att vara här.

Tidigare har det snackats om att Charlton varit sugna på att låna Nketiah.