Medlemmar: 6531 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det blir ett år till i St Etienne innan Saliba tar steget till Arsenal.

Saliba: "Det var ett enkelt beslut"

fre 26 jul 2019 kl 01:38

Arsenal och Tottenham kämpade om William Saliba. Arsenal vann. - Det här är den största klubben i England för mig, det var ett enkelt beslut, säger han.

William Saliba presenterades som Arsenalspelare under torsdagen. Mittbacken kommer att lånas ut till St Etienne och ansluter till The Gunners först nästa sommar.
Men han har berättat om övergången.
- Först och främst är det ett stort nöje att få skriva på för en riktigt, riktigt stor engelsk klubb. Det här är den största klubben i England för mig, det var ett enkelt beslut. Jag funderade inte två gånger, säger han till Arsenal.com.

Affären med Saliba såg tidigt ut att vara klar, men så kom Tottenham in i bilden.
Mittbacken säger dock att valet mellan de två klubbarna i norra London var enkelt.
- Historien, klubbmärket ... ända sedan jag var liten så jag kollat på Arsenal i Champions League och det är många franska spelare som kommit fram här. Det har verkligen hjälpt mig att bestämma mig.

I The Gunners välkommen-till-klubben-video syns en ung Saliba med en Arsenaltröja.
Nu ska han ta nästa steg i utvecklingen i klubben.
Men först väntar ett år till i St Etienne.
- Det var viktigt för mig för jag ville bevisa för mig själv att jag kan spela för St Etienne innan jag tar steget och etablerar mig här i Arsenal. Det här är en storklubb och när du kommer hit måste du vara redo. Jag ska försöka att ha en bra säsong med klubben som utvecklade mig för bli så redo jag kan för Arsenal.