Medlemmar: 6215 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Som tur är klarade sig Kolasinac och Özil oskadda från gårdagens knivattack.

Özil efter attacken: "Vi är okej"

fre 26 jul 2019 kl 19:37

Både Mesut Özil och Sead Kolasinac har idag sagt att de är okej efter knivattacken igår. Arsenal har meddelat att spelarna erbjuds hjälp om de vill och behöver.

Det var igår som Arsenalduon attackerades av två personer på moped som med knivar försökte råna Mesut Özil. Men ur bilen hoppade Sead Kolasinac ur och motade bort rånarna. Han angrep en av dem trots att han han en lång kniv i handen.
Med i bilen ska även Özils fru ha varit.
Händelsen inträffade Platts Lane, i närheten av Golders Green i nordvästra London.
Ni kan se vad som hände här.

Idag har både Kolasinac och Özil uttalat sig. Vänsterbacken skrev i sociala medier att han är okej och när flera tv-team träffade Mesut Özil utanför hans hem sade han också att han mår bra efter det som hänt.
Ingen av spelarna ska ha fått några fysiska skador och ska ha tränat med laget som vanligt i dag.
Özils korta uttalande finns att se här.

Enligt Guardian kommer Arsenal att erbjuda duon den hjälp som de vill ha efter händelsen. Ett vittne som tidningen pratat med säger:
- Özil såg helt vettskrämd ut, som alla skulle ha gjort efter att ha blivit jagade av män med kniv. Det såg ut som att han sprang för livet. Jag tror att han gjorde det. Jag såg honom försvinna in på restaurangen men motorcykelkillarna efter sig. De tog aldrig av sig sina hjälmar och var klädda i svart med långärmade tröjor i den här värmen. De stack ut. När sedan restaurangpersonalen började komma till fönstren och ut genom dörren så vände de och drog iväg.

Ännu har inte Metropolitan Police gripit någon, men man jobbar vidare med händelsen.