Medlemmar: 4439 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Unai Emery under matchen mot Lyon.

Emery: "Vi förtjänade att vinna"

sön 28 jul 2019 kl 23:19

Arsenal föll mot Lyon med 1-2 när Emirates Cup gjorde comeback i norra London. Enligt Unai Emery fanns det saker han var nöjd med i spelet - och saker han inte var nöjd med.

Arsenal ledde med 1-0 i halvtid sedan Pierre-Emerick Aubameyang gav Arsenal ledningen. Emery var nöjd med Arsenals presentation före paus.
- I första halvlek försvarade vi oss bra. Positionsspelet var bra, vi hade kontroll bakåt och skapade chanser framåt. Vi kontrollerade matchen. Vi hade inte kontroll på bollinnehavet, men vi kombinerade spelet med och utan boll bra. Överlag spelade laget som vi vill att det ska spela, säger Arsenaltränaren.

I andra halvlek vände Lyon matchen efter Moussa Dembeles två mål, och i och med dessa har Emery fått något att oroa sig över.
- Efter halvtid var vi inte lika bekväma. Vi kanske tänkte att vi skapade tillräckligt många chanser för att vinna. Det skapade två-tre chanser och gjorde mål. Om jag är orolig över något efter den här matchen så är det att vi förtjänade att vinna, men inte gjorde det. Vi har spelet bra och vunnit under försäsongen, idag spelade vi också bra men det finns saker att förbättra. Vi ska titta på matchen och fatta beslut om vad det är vi behöver göra.

Mesut Özil och Sead Kolasinac, som blev utsatta för ett rånförsök och hotade med kniv för några dagar sedan, spelade inte mot Lyon. Emery förklarade efter matchen att duon behöver mer tid för att komma över det inträffade.
- Alla spelare är viktiga för laget, men ibland kan förutsättningarna göra så att vi behöver fatta ett beslut tillsammans. Det hade inte varit bra för dem att spela för de är inte 100 procent fokuserade. Det viktigaste nu är att de kan känna sig trygga och lugna tillsammans med sina familjer. De var här i morse och jag talade med dem och bestämde att det bästa just nu är att de fortsätter vila tillsammans med sina familjer. Förhoppningsvis kan de komma tillbaka till laget inom några dagar.