Medlemmar: 4978 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Xavier Amaechi har gjort sitt i Arsenal

Xavier Amaechi till Hamburg

ons 31 jul 2019 kl 08:30

Arsenal har bekräftat att Xavier Amaechi lämnar klubben och flyttar till Tyskland. Yttern vill ha speltid och har haft det svårt att slå sig in i Arsenal.

Xavier Amaechi ses av många som en lovande talang. Men någon speltid i Arsenals a-lag blev det inte. I ungdomslaget gjorde han 14 matcher förra säsongen i Premier League 2 - och lyckades med fyra mål och fem assist från sin ytterposition. Men 18-åringen vill ha mer speltid, och på en högre nivå. Ny klubbadress blir alltså tyska Hamburg SV - för en övergångssumma på €2,5m.
Men Arsenal var inte helt nöjda med det. Hamburgs tränare Dieter Hecking berättade efter övergången att Arsenal hade siktet inställt på att sälja honom i England istället.
- Arsenal hade hellre sålt honom till ett Premier League-lag för att få mer pengar. De erbjöd även en kontraktsförlängning, men han vägrade, säger Hecking till Hamburger Abendblatt.

Xhavier Amaechi själv verkar väldigt nöjd med övergången - där han får sin chans att bevisa sig i Hamburgs projekt.
- Det har varit 100 procent klart för mig sedan januari. Hamburg var det bästa alternativet för mig, klubben visade mig en tydlig vision om hur de planerar att använda mig i framtiden, säger Amaechi.

När talanger lämnar en klubb är det inte helt vanligt att en återköps-klausul läggs in i kontraktet. Så är det inte i det här fallet. Istället finns en relativt stor vidareförsäljningsklausul. Så skulle Hamburg senare sälja yttern vidare till en toppklubb i Europa ska Arsenal ha hela 35% av kakan.