Medlemmar: 8779 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Martinez matchjälte för Arsenal i Angers

Martinez straffhjälte mot Angers

ons 31 jul 2019 kl 21:31

Ett ungt Arsenal fick se sig i ett tidigt underläge i första halvlek. Men Nelson vände skutan i andra och Martinez blev matchjälte i straffläggningen.

Fakta

Händelser:
13: 1-0 - El Melali
37: Gult kort Zach Medley
46: Byten Arsenal. Ut: Burton, Chambers, Medley, John-Jules - in: Willock, Sokratis, Maitland-Niles och Xhaka
50: 1-1 - Reiss Nelson
56: Byte Arsenal: Thompson ersätter Monreal
63: Byte Arsenal: Nketiah ersätts av Aubameyang och Guendouzi ersätts av Mkhitaryan
74: Gult kort Joe Willock
89: Gult kort Ainsley Maitland-Niles

Fakta

Startelva Arsenal:
Martinez
Mustafi
Medley
Chambers
Monreal
Burton
Guendouzi
Nelson
John-Jules
Nketiah
Martinelli

Avbytare:
Macey
Sokratis
Dominic Thompson
Henrikh Mkhitaryan
Maitland-Niles
Willock
Xhaka
Olayinka
Aubameyang

Första halvlek:

Det bjöds inte på någon sprudlande fotboll under första halvlek - åtminstone inte sett från Arsenalögon. Anger styrde det mesta av första halvlek, men utan att skapa allt för många farliga chanser. Efter de ganska händelsefattiga första 10-minutrarna bröt dock hemmalaget tystnaden. Santamaria spelade en fin boll rakt igenom Arsenals backlinje. El Melali tar emot bollen, rundar en chanslös Martinez och rullar enkelt in 1-0. Nej, Arsenals inledning på den här matchen var inte bra.

Arsenals första halvchans fick Reiss Nelson när en rensning från Angers landat vid hans fötter. Men skottet en bit utanför. 

I den 37 matchminuten gick Medley bort sig i en närkamp och fick ett gult kort. På efterföljande frispark slås ett farligt inlägg in i boxen som faktiskt hamnar i Arsenals målbur. Men målet bortdömt för offside.

Framåt slutet av första såg det dock ut som att Arsenal var på väg att vakna till lite. För första gångerna i matchen kunde boll faktiskt hållas något djupare in på Angers planhalva. Mustafi snappade upp en hörna som gått rakt igenom Angers box, vänder upp och slår in den igen. Martineli får skallen på bollen, men nicken är strax utanför.

Andra halvlek:

Unai Emery väljer att göra en rad byten till andra halvlek. Chambers, Medley, Monreal, Burton och John-Jules går ut och ersätts av Maitland-Niles, Sokratis, Thompson, Xhaka, Willock. Något som får utdelning direkt. Guendouzi drar ner bollen längs högerkanten och slår in den i boxen. Nketiah skjuter från nära håll, keepern klarar och Reiss Nelson kan istället dunka in returen 1-1. Arsenal gör en klart bättre start av den andra halvlek jämfört med den första.

Arsenal fortsätter att ta över, men skapar inte några större lägen. Aubameyang och Mkhitaryan ersätter Guendouzi och Nketiah i den 62:a minuten. Efter det tar Arsenal över mer och mer, men det skapas inte några farligare lägen att rapportera om. I den 80:e minuten har Auba en boll i nät efter förspel av Nelson och Martinelli - men blir avvinkad för offside. Nelson blir dock liggandes med smärta och får halta av planen och ersättas av Olayinka. Det såg dock inte ut som något allvarligare. 

Andra halvleks överlägset bästa läge är när Aubameyang driver fram, spelar ut till Mkhitaryan som går på skott. Returen hamnar hos Auba som missar öppet mål från 5 meter. Väldigt ovanligt av Auba att göra något sådant.

Matchen slutar 1-1. Men det är tydligen straffläggning.

Arsenal inleder straffskyttet.
Maitland Niles gör mål
Angers gör mål
Willock gör mål
Angers gör mål
Xhaka gör mål
Angers gör mål
Auba gör mål
Angers missar
Mkhitaryan missar
Martinez räddar - Arsenal vinner.

Tankar om matchen

Zach Medley är inte redo att fightas än
Det är mycket snack om att backlinjen behöver förstärkas, framförallt den centrala delen. Zach Medley har varit ett namn som nämnts av många. 19-åringen kom från Chelseas akademi för tre år sedan, och sågs som en lovande talang. Men det känns som att han inte än är redo att ta sig in i a-laget och hjälpa till att rädda upp där bak. Ett lån skulle nog vara fint för engelsmannen. Framtiden ser ljus ut, men detta år kommer inte bli det året - hur mycket jag än personligen vill det.

Sista chansen för ungdomarna att ta plats
Det här var nog den sista chansen för en del av ungdomarna att visa upp sig den här försäsongen. Nu återstår bara en resa till Barcelona före säsongen dundrar igång igen. Och om man följer tidigare mönster så kommer ett mer a-lagsbetonat lag ställas upp mot den spanska storklubben. Så vad tar jag då med mig av detta. Jo, Martinez känns mer och mer som en helt okej back-up keeper till Leno. Willock ser bra ut och kommer absolut få speltid den här säsongen. Nketiah gör en bra försäsong i det stora hela, men lyckades inte riktigt idag, men kommer nog även han få chansen om det inte blir ett lån.

Mustafi klarade sig utan större misstag
Shkodran Mustafi har varit i skottgluggen den senaste tiden (underdrift). Idag fick tysken göra 90 minuter, och skötte sig faktiskt bra. Angers hade ett par genombrott som han lyckades parrera bort, ett par bättre brytningar i övrigt och ett bra inlägg som nästan resulterade i ett mål.