Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nicolas Pepe är Arsenals dyraste nyförvärv någonsin.

Nicolas Pepe klar för Arsenal

tor 1 aug 2019 kl 17:43

Det har varit på gång länge men nu är Lille-anfallaren Nicolas Pepe helt klar för Arsenal.

"Be excited, be very excited", sade Josh Kroenke för ca två veckor sedan och blev på sina håll ganska hårt hånad för det på sociala medier och i bloggar. Men han hade uppenbarligen fog för sitt påstående, för nu har Arsenal landat en spelare som många ansåg att klubben inte hade en snöbolls chans i helvetet att ro i hamn. Det talades om att klubbar som Napoli, Liverpool och PSG skulle stå långt före Arsenal i kön men nu är det klart, Nicolas Pepe går från Lille till Arsenal och ska ha skrivit ett femårskontrakt. Övergångssumman rapporteras ligga på 80 miljoner Euro (ca 72 miljoner pund i dagsläget) med diverse bonusklausuler på uppemot 10 miljoner Euro.

Den nu 24-årige Nicolas Pepe är född och uppvuxen i Frankrike men representerar Elfenbenskusten då hans föräldrar föddes där. I unga år var han inte anfallare utan målvakt, men vid 14 års ålder sadlade han om till utespelare. Han gjorde sin debut som professionell när han 19 år gammal spelade för Angers i den franska motsvarigheten till FA-cupen. Efter bland annat en säsong på lån i den franska tredjedivisionen hamnade han 2017 i Lille.

Sitt stora genombrott fick han förra säsongen då han för Lille svarade för 22 mål och 11 assist i Ligue 1, där bara Kylian Mbappe gjorde fler mål i hela ligan.

Han är en snabb och teknisk spelare, och han är vänsterfotad men föredrar att spela till höger så att han kan vika in i banan och söka avslut och får nog beskrivas som en spelartyp som Arsenal verkligen saknar. Han kan dock också spela både centralt i anfallet och till höger, så det troliga är att vi många gånger kommer att få se en anfallstrio som startar med Pierre-Emerick Aubameyang till vänster, Alexandre Lacazette i mitten och Pepe till höger men med en hel del positionsbyten under matcherna.

Utan tvekan är det här en värvning som får ses som något av ett statement från Arsenal, och som läget ser ut bland våra konkurrenter just nu känns det inte alls orimligt att anse att vi borde kunna klara av att ta oss tillbaka till topp fyra och bygga vidare därifrån.