Medlemmar: 7610 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mot St James' Park!

Emery: "Viktigast att förbereda laget"

tor 1 aug 2019 kl 09:29

Ligapremiären i Newcastle närmar sig. För Unai Emery handlar nu allt om att få sina spelare redo för säsongen.

Arsenal spelade 1-1 (och vann på straffar) mot Angers, vilket Unai Emery ser som en bra värdemätare inför Premier League-premiären.
- Vår första match är borta mot Newcastle och idag mötte vi ett liknande motstånd i Angers. De gav allt för sina supportrar, säger Arsenaltränaren.

Till skillnad från matchen mot Lyon i söndags då Emery ansåg att Arsenal var det bättre laget i första halvlek tycker han att Arsenal hade svårigheter i inledningen av matchen mot Angers.
- Det var två väldigt olika halvlekar. I första halvlek startade de bättre än oss och gjorde mål. Vi kontrollerade inte matchen som vi ville. I andra halvlek fick vi bättre kontroll på matchen, vi hade bollen och fler målchanser. Sett till andra halvlek förtjänade vi ett bättre resultat. Det viktigaste idag var att få jobba med fysiken och med andra spelare. Vi närmar oss premiären och vi jobbar och förbereder laget så att det är redo för säsongen.

När det gäller den nära förestående värvningen av Nicolas Pepe vill Emery inte säga för mycket då den ännu inte är officiell, men han svarar ändå på frågan om ivorianen skulle passa att spela ihop med Pierre-Emerick Aubameyang.
- Ja, för han är vänsterfotad. Vi har inte avslutat den här värvningen ännu, men det är en spelare som vi följer. Han har spelat här i Angers och sedan i Lille och har utvecklats som spelare.